Kasteel van Rochemaure

Het kasteel van Rochemaure ligt op een basaltrots bij het gelijknamige plaatsje in het departement Ardèche. Vanuit het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omringende omgeving.Kasteel van Rochemaure

Geschiedenis van het kasteel van Rochemaure

Elders in het departement Ardèche zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de prehistorie bewoond werd. De geschiedenis van het kasteel van Rochemaure begint echter pas in de twaalfde eeuw na Christus. De belangrijke familie Adhémar de Monteil liet dit kasteel bouwen op de basaltrots bij Rochemaure. De ligging was gekozen vanuit strategisch oogpunt. Vanaf de basaltrots kon men de vallei van de rivier Rhône, belangrijk met het oog op de handel, goed in de gaten houden. In de dertiende eeuw na Christus was het kasteel uitgegroeid tot een van de belangrijkste kastelen in de regio. Daarom werd het kasteel verder uitgebreid, met extra verdedigingsmuren. In de loop der eeuwen wisselde het kasteel van Rochemaure regelmatig van eigenaar. In 1598 gaf de toenmalige eigenaar, Jaques Hilary, de voorkeur aan de bouw van een nieuw kasteel. Hij gaf opdracht tot de bouw van het nabijgelegen kasteel Joviac. Als gevolg van de bouw van dit kasteel werd het kasteel van Rochemaure in 1630 verlaten. Het kasteel raakte in verval, maar in 1924 werd het kasteel erkent als historisch monument, wat de redding betekende van het ooit zo belangrijke kasteel.

Het kasteel van Rochemaure vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Rochemaure bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Ardèche. Dankzij haar ligging, op een hoge basaltrots, kunt u vanaf de locatie van het kasteel genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Verschillende gedeelten van het kasteel zijn gerestaureerd, waardoor u tijdens uw bezoek aan dit mooie kasteel een goed beeld krijgt van hoe dit kasteel er in haar hoogtijdagen uit moet hebben gezien. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoekje aan het kasteel van Rochemaure is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ardèche!
Kasteel van Rochemaure

Het kasteel van Rochemaure bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk