Kasteel van Suze-la-Rousse

Het kasteel van Suze-la-Rousse torent hoog uit boven het gelijknamige plaatsje in het departement Drôme. Het is een feodaal kasteel uit de elfde eeuw na Christus, dat in nagenoeg perfecte staat verkeert. Het kasteel van Suze-la-Rousse is dan ook officieel geklassificeerd als historisch monument. Kasteel van Suze-la-Rousse

Geschiedenis van het kasteel van Suze-la-Rousse

Het gebied rondom het kasteel werd al in de prehistorie bewoond. In de middeleeuwen groeide Suze-la-Rousse uit tot een van de belangrijkste plaatsen van de historische regio Tricastin, dat uit het zuidelijke deel van het departement Drôme, en het noordelijke deel van het departement Vaucluse bestond. In de elfde eeuw na Christus begon men, in opdracht van de familie van Baux, met de bouw van het kasteel van Suze-la-Rousse, om zo dit belangrijke plaatsje te kunnen verdedigen. Dankzij de sterkte van haar verdedigingsmuren werd het kasteel tijdens de Godsdienstoorlogen niet veroverd. Na de rumoerige periode tijdens de Godsdienstoorlogen, verloor het kasteel haar strategische functie. Er werden allerlei vernieuwingen aangebracht, zoals grotere vensters en talloze verfraaiingen, zoals bijvoorbeeld de prachtige gevels in renaissancestijl. Dankzij de goede betrekkingen tussen de graaf van Suze-la-Rousse en de Franse koning Lodewijk XIII, werd voorkomen dat het kasteel in de zestiende eeuw na Christus ontmanteld werd omdat het haar strategische functie had verloren.

Het kasteel van Suze-la-Rousse vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Suze-la-Rousse opengesteld voor bezoekers. Wanneer u dit kasteel bezoekt, zal u al snel opvallen dat dit kasteel de tand des tijds goed heeft weten te doorstaan. Vanuit het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Suze-la-Rousse en de omringende omgeving. Uw bezoek begint op de indrukwekkende binnenplaats. U kunt deelnemen aan een rondleiding door het kasteel, die ongeveer een uurtje duurt. Tijdens deze rondleiding komt u alles te weten over dit prachtige kasteel, dat volgens de kenners tot de mooiste kastelen in de regio behoort. Een bezoekje aan het kasteel van Suze-la-Rousse is dan ook meer dan de moeite waard!
Kasteel van Suze-la-Rousse

Het kasteel van Suze-la-Rousse bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: