Kasteel van Tournon

Het kasteel van Tournon is een indrukwekkend kasteel in het plaatsje Tournon-sur-Rhône. Vanuit de tuinen van het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de rivier Rhône, de wijngaarden in de omgeving en het plaatsje Tournon-sur-Rhône zelf.

Geschiedenis van het kasteel van Tournon

De locatie van het kasteel van Tournon is door de eeuwen heen altijd al belangrijk geacht. Zo heeft hier tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk onder meer een wachttoren gestaan. De grondvesten van het kasteel dateren uit de tiende eeuw na Christus. Door de eeuwen heen is het kasteel echter veelvuldig verbouwd. Zo zijn onder meer de verdedigingswerken versterkt, om zo in te spelen op de ontwikkeling van de wapens. Het kasteel is bewoond geweest door de heren van Tournon. Toen de laatste heer van Tournon stierf in de zeventiende eeuw, werd het kasteel omgevormd tot een gevangenis. Hierdoor werd het kasteel alsmaar aangepast. Pas in de jaren 30 van de vorige eeuw werd de gevangenis gesloten en begon men met de omvangrijke herstelwerkzaamheden. Sinds 1927 is het kasteel van Tournon een beschermd historisch monument.

Het kasteel van Tournon vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Tournon bekend als een van de mooiste kastelen in het departement Ardèche. Dit komt onder meer doordat het kasteel door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven. De combinatie van haar middeleeuwse verdedigingsmuur en haar prachtige bouwstijl uit de Renaissance maakt een bezoekje aan dit mooie kasteel meer dan de moeite waard. In het kasteel is een museum gevestigd met een rijke collectie kunst van de middeleeuwen tot het heden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Ardèche is een bezoekje aan dit kasteel absoluut aan te raden. Een bezoekje aan dit kasteel is prima te combineren met een wandeling door het plaatsje Tournon-sur-Rhône, waar u gerust een middag door kunt brengen.

Het kasteel van Tournon bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: