La Ferme aux Crocodiles

La Ferme aux Crocodiles is een privédierentuin nabij Pierrelatte. Deze privedierentuin biedt onderdak aan meer dan 350 krokodillen. De omvang van de kas bedraagt 8000 vierkante meter. Ook is er een buitenterrein van circa 4000 vierkante meter.

Geschiedenis van La Ferme aux Crocodiles

La Ferme aux Crocodiles werd in juli 1994 geopend om onderdak te bieden aan 335 nijlkrokodillen. Deze waren geïmporteerd uit Zuid-Afrika. In de beginjaren bestond de krokodillenfarm ‘slechts’ uit

La Ferme aux Crocodiles

een enkele grote kas. In 2006 werd deze kas uitgebreid van 6500 vierkante meter naar 8000 vierkante meter. In de jaren 2010-2011 is de krokodillenfarm aan de buitenkant uitgebreid. In de kassen heerst een tropisch klimaat. Voorheen werden de kassen verwarmd door het hete water uit de nabijgelegen kerncentrale. Vandaag de dag wordt de krokodillenfarm verwarmd door een centrale houtkachel.

La Ferme aux Crocodiles vandaag de dag

Vandaag de dag biedt La Ferme aux Crocodiles onderdak aan vele verschillende soorten krokodillen als de Amerikaanse alligator en de Nijlkrokodil. Een unieke krokodil is de albino alligator. Deze is uniek in Europa, en geldt als een de meest bijzondere krokodillensoorten die gehuisvest is op deze krokodillenfarm. La Ferme aux Crocodiles biedt ook onderdak aan verschillende soorten schildpadden als de Seychellen reuzenschildpad en de Galapagos reuzenschildpad.
Op verzoek van verschillende dierentuinen uit Europa wordt er incubatie uitgevoerd. Zo worden er op de krokodillenfarm eieren uitgebroed van verschillende krokodillen en schildpadsoorten.
Deze attractie is het gehele jaar geopend (ook op zon-en feestdagen). De bezoekers kunnen ervoor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding die ongeveer twee en een half uur duurt. Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid de verschillende diersoorten te aanschouwen. Hierbij wordt de bezoeker ondersteund door de verschillende informatieborden. De krokodillenfarm is volledig toegankelijk voor mindervaliden, en biedt gratis parkeergelegenheid. Hiernaast is er tevens een snackbar voor de hongerige bezoekers, en een cadeauwinkel alwaar een leuk aandenken kan worden aangeschaft.
Een bezoekje aan La Ferme aux Crocodiles is een aanrader voor zowel jong als oud!

La Ferme aux Crocodiles

La Ferme aux Crocodiles bezoeken?

Wilt u deze krokodillenfarm zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: