Lac d’Annecy

Lac d’Annecy is een groot meer gelegen bij de plaats Annecy, in het departement Haute-Savoie. Het Lac d’Annecy is na het meer van Genève het grootste meer van glaciale oorsprong in heel Frankrijk.Lac d'Annecy

Geschiedenis van het Lac d’Annecy

Het meer werd ongeveer 18000 jaar gelegen gevormd, toen de grote gletsjers in de Alpen smolten. Rondom het Lac d’Annecy zijn verschillende prehistorische paalwoningen gevonden, die er op duiden dat het gebied rondom het meer van Annecy al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Voor de Romeinse verovering van Frankrijk werd het gebied rondom het meer bewoond door een Gallische stam, de Allobroges genoemd. Men leefde onder meer van de visvangst in het meer. Nadat de Romeinen het gebied hadden veroverd, vestigden zij zich op de noordelijke oever van het meer. Zij stichtten daar een klein plaatsje, dat uit zou groeien tot de grotere plaats die vandaag de dag bekend staat onder haar naam Annecy. Door de eeuwen heen werd de schoonheid van het meer door velen benoemd. In de loop der tijd groeide het Lac d’Annecy uit tot een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in de regio, onder meer vanwege de vele mogelijkheden met het oog op de watersport.

Lac d’Annecy vandaag de dag

Vandaag de dag is het Lac d’Annecy een geliefde vakantiebestemming, getuige de vele mooie campings in de buurt van dit grote meer. Met name watersporters kunnen hier de vakantie van hun dromen beleven. Ieder jaar weer wordt er in de maand augustus een grote vuurwerkshow georganiseerd, het zogenaamde Fête du Lac. Deze vuurwerkshow staat bekend als een van de meest spectaculaire vuurwerkshows in heel Frankrijk. Of u uw vakantie nou doorbrengt aan de oevers van het meer van Annecy, of elders in het departement Haute-Savoie, een bezoekje aan dit prachtige meer is absoluut de moeite waard!
Lac d'Annecy

Lac d’Annecy bezoeken?

Wilt u dit prachtige meer zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Savoie ook interessant: