Lac de Paladru

Lac de Paladru is een mooi meer in het departement Isère.Lac de Paladru Het is het op vier na grootste natuurmeer van Frankrijk en staat bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in dit gebied. Het meer staat ook wel bekend onder haar bijnaam ‘Lac Bleu’, vanwege haar prachtige blauwe kleur.

Geschiedenis van Lac de Paladru

Rondom het meer zijn verschillende sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Zo zijn er bij het plaatsje Charavines, dat aan de oever van het meer gelegen is, verschillende opgravingen gedaan. Bij deze opgravingen zijn onder meer overblijfselen uit het neolithicum en de middeleeuwen blootgelegd. Tijdens de middeleeuwen lag het meer in een streek die regelmatig van eigenaar wisselde. Zo lag het meer in het grensgebied tussen de graafschappen Savoye en Dauphiné, wat regelmatig voor spanningen zorgde. Het is dan ook niet voor niets dat er in de omgeving van het meer verschillende kastelen te vinden zijn. Aan het einde van de negentiende eeuw groeide het Lac de Paladru uit tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het departement Isère.

Lac de Paladru vandaag de dag

Vandaag de dag is dit mooie meer een ideale vakantiebestemming voor watersporters en natuurliefhebbers. Zo kan er heerlijk gezwommen worden. Ook zijn er op verschillende locaties bij het meer waterfietsen en zeilbootjes te huur. Tijdens de warme zomerdagen is een dagje op het meer een geweldige tijdsbesteding voor het hele gezin. In de omgeving van dit meer is nog veel meer te zien en te beleven. Zo is er in het plaatsje Charavines een leuk museum te vinden dat gewijd is aan de archeologische vondsten rondom het Lac de Paladru. Ook een uitstapje naar het mooie kasteel Château de Virieu behoort tot de mogelijkheden wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving van het meer. De omgeving van het Lac de Paladru is met andere woorden een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie met het hele gezin!
Lac de Paladru

Lac de Paladru bezoeken?

Wilt u dit mooie meer zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Isère ook interessant: