Lac du Bourget

Het Lac du Bourget is een prachtig groot meer bij de plaats Aix-les-Bains. Het meer ligt in het departement Savoie en is vernoemd naar het dorpje Le Bourget-du-Lac, wat aan het zuidelijke uiteinde van het meer ligt. Het Lac du Bourget is het allergrootste gletsjermeer dat volledig in Frankrijk ligt. Lac du Bourget

Geschiedenis van het Lac du Bourget

Al tijdens de Prehistorie moet het gebied rondom het Lac du Bourget bewoond zijn geweest. Er zijn sporen gevonden van verschillende prehistorische nederzettingen die dit vermoeden versterken. Nadat de Romeinen deze streek veroverden groeide het meer uit tot een belangrijke waterweg, onder meer met het oog op de handel. Mede dankzij de aanwezigheid van thermale bronnen bij Aix-les-Bains, raakte het gebied rondom het meer steeds dichter bevolkt. In de middeleeuwen werd vlakbij het meer het château du Bourget gebouwd. Het meer was inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste wateren rondom de stad Lyon en moest daarom verdedigd kunnen worden. In de twintigste eeuw werd het Lac du Bourget steeds bekender onder toeristen. Zowel het meer als haar omgeving groeide in de loop der jaren uit tot een zeer geliefde vakantiebestemming, onder meer onder watersportliefhebbers.

Het Lac du Bourget vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag is dit meer en haar omgeving een ideale vakantiebestemming. Aan het meer liggen verschillende stranden en verschillende jachthavens. Zo kunt u bij dit meer onder meer waterfietsen en kano’s huren. Tijdens de warme zomerdagen kunt u heerlijk afkoelen in het water. Ook is er rondom dit meer genoeg te zien en te beleven. Zo is een bezoekje aan de leuke plaats Aix-les-Bains, met haar thermale baden, meer dan de moeite waard. Ook de Abdij van Hautecombe is erg interessant om te bezoeken. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Savoie is een bezoekje aan dit prachtige meer absoluut de moeite waard!

Het Lac du Bourget bezoeken?

Wilt u dit prachtige meer zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Savoie ook interessant: