Le Rocher du Caire

Le Rocher du Caire is een indrukwekkende rots bij het plaatsje Rémuzat, in het departement Drôme. Op en rondom deze rots leven vele gieren, waaronder de Monnikskapgier en de Vale gier.Le Rocher du Caire

Geschiedenis van Le Rocher du Caire

De omgeving van deze indrukwekkende rots werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo is bekend dat er rondom het plaatsje Rémuzat circa 2000 jaar geleden al sprake was van menselijke aanwezigheid. Rondom het dorp liggen de Pre-Alpen, hoge bergen met pieken die op sommige plekken meer dan 1000 meter hoog zijn. Men kwam tot de conclusie dat dit een ideale omgeving is voor vele verschillende soorten gieren. Aan het einde van de twintigste eeuw zijn er op en rondom deze rots verschillende gieren uitgezet. Zo zijn hier in 1998 bijvoorbeeld Monnikskapgieren uitgezet, een gierensoort die praktisch uit Frankrijk verdwenen was. Door de jaren heen is Le Rocher du Caire dan ook uitgegroeid tot een van de beste plekken om vele mooie gieren te spotten.

Le Rocher du Caire vandaag de dag

Vandaag de dag staat Le Rocher du Caire bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Drôme. Tijdens de mooie zomerdagen is het uitzicht vanaf deze rots adembenemend. Ook kunt u hier vrijwel iedere dag de vele prachtige gieren bewonderen. Wanneer u besluit om deze prachtige locatie te bezoeken, kunt u de borden volgen vanaf het plaatsje Saint-May. Na een rit over een smal bergweggetje komt u aan bij een grote parkeerplaats. Vanaf deze parkeerplaats wandelt u in ongeveer tien minuten naar het uitzichtspunt, waar u de gieren kunt bewonderen. Voordat u besluit om een uitstapje te maken naar deze mooie rots, is het aan te raden om het bezoekerscentrum in Rémuzat te bezoeken. Hier komt u veel te weten over de gieren. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Drôme, is een uitstapje naar Le Rocher du Caire absoluut de moeite waard!
Le Rocher du Caire

Le Rocher du Caire bezoeken?

Wilt u deze prachtige rots zelf bezoeken en de vele gieren bezichtigen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk