Mont Gerbier de Jonc

Mont Gerbier de Jonc is een bergtop in het departement Ardèche.Mont Gerbier de Jonc Deze bergtop ligt bij het plaatsje Saint-Martial en maakt deel uit van het Centraal Massief. Deze top is 1551 meter hoog en bij deze berg liggen bronnen die aan de basis liggen van de rivier Loire, de langste rivier van Frankrijk.

Geschiedenis van Mont Gerbier de Jonc

Mont Gerbier de Jonc is circa 8 miljoen jaar geleden ontstaan, toen een vulkaan lava uitspuwde. De lava was te stroperig om ver te stromen en koelde af in de krater van de vulkaan. Doordat de uitgang van de vulkaan als gevolg van erosie door de eeuwen heen is vergaan, bleef enkel een versteende lavakoepel over. Zo komt Mont Gerbier de Jonc aan zijn bijzondere vorm. Dankzij zijn vorm raakte deze vulkanische bergtop al snel bekend bij het grote publiek. In 1933 werd deze bergtop officieel erkent als een van de mooiste landschappen in de Ardèche. Sindsdien is deze prachtige bergtop uitgegroeid tot een van de meest geliefde bezienswaardigheden in deze streek.

Mont Gerbier de Jonc vandaag de dag

Vandaag de dag is Mont Gerbier de Jonc een van de beroemdste vulkanische bergtoppen in Frankrijk. Jaarlijks wagen velen zich aan de beklimming van deze berg, want vanaf de top kan men tijdens de mooie zomerdagen genieten van een prachtig uitzicht. De klim tot de top is vrij kort, maar heel intens. De klim is ongeveer 150 meter lang en goede bergschoenen zijn een vereiste. Ook een fles water is geen overbodige luxe. Na de inspanning wordt u echter beloond met een uitzicht over de Cevennen en de Ardèche. Brengt u uw vakantie door in het departement Ardèche en bent u een liefhebber van mooie landschappen? Dan is een uitstapje naar Mont Gerbier de Jonc absoluut de moeite waard!

Mont Gerbier de Jonc bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende bergtop in het departement Ardèche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: