Notre-Dame de Fourvière

Notre-Dame de Fourvière is een indrukwekkende basiliek in de stad Lyon, in het departement Rhône.Notre-Dame de Fourvière Deze basiliek ligt op de top van de heuvel Fourvière en kijkt uit over de oude binnenstad. Wanneer u Lyon bezoekt is een bezoekje aan deze mooie basiliek absoluut de moeite waard.

Geschiedenis van Notre-Dame de Fourvière

Al sinds de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was er sprake van een forum op de heuvel Fourvière. In 1168 begon men met de bouw van een kapel op deze locatie. Tijdens de zeventiende eeuw kreeg de stad Lyon te maken met de Pest. Om deze ziekte te verdrijven werd er een processie gehouden in de kapel, gewijd aan de Heilige Maagd. Sindsdien vindt deze verering ieder jaar plaats. Later, in de negentiende eeuw, was de kapel vervallen. Daarom besloot men om de hulp van de architect Pierre Bossan in te roepen. In opdracht van de aartsbisschop van Lyon begon hij in 1872 met de bouw van een grote basiliek. In 1964 werd de bouw van deze basiliek afgerond. Sindsdien staat deze grote basiliek bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in Lyon en omstreken.

Notre-Dame de Fourvière vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze mooie basiliek absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in Lyon of elders in het departement Rhône. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. In een van de vier torens van de basiliek is een observatorium gevestigd. Vanuit dit observatorium kunt u genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de oude binnenstad van Lyon!

Notre-Dame de Fourvière bezoeken?

Wilt u deze prachtige basiliek in Lyon zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Rhône ook interessant: