Tour de Crest

Tour de Crest is een indrukwekkende middeleeuwse toren bij de plaats Crest, in het departement Drôme.Tour de Crest Met zijn hoogte van 52 meter is het de hoogste donjon van heel Frankrijk. Een bezoekje aan deze toren is dan ook absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Drôme.

Geschiedenis van Tour de Crest

De bouw van de toren van Crest begon in de twaalfde eeuw na Christus. De toren maakte deel uit van een imposant kasteel dat de omgeving moest beschermen. In het jaar 1217 werd dit fort zonder succes belegerd door Simon de Montfort, de leider van de kruistocht tegen de Albigenzen. Tijdens de Honderdjarige Oorlog kwam het kasteel in handen van de Franse kroon. In de zeventiende eeuw werd een groot gedeelte van het kasteel ontmanteld, omdat het zijn strategische waarde had verloren. Alleen de toren bleef staan. Deze toren werd namelijk gebruikt als gevangenis. Deze gevangenis bleef in gebruik tot het jaar 1873. Op 6 juni 1877 werd de toren aangewezen als belangrijk historisch monument. In 1988 werd de toren eigendom van de plaats Crest. Sindsdien is de toren opengesteld voor bezoekers.

Tour de Crest vandaag de dag

Vandaag de dag is Tour de Crest interessant om te bezoeken. Een bezoekje aan deze toren is leuk voor jong en oud. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust twee uur de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende vertrekken bezichtigen, waaronder de kerkers. Het is dan ook duidelijk terug te zien dat de toren een tijd lang gebruikt is als gevangenis. Vanaf de top van de donjon kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Crest en de omgeving. De waaghalzen onder ons kunnen zelfs vanaf de top van de toren naar beneden abseilen!

Tour de Crest bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende middeleeuwse toren bij de plaats Crest zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: