Drôme

Dit departement is een van de acht departementen in de regio Rhône-Alpes. De overige zeven departementen zijn: Ain, Ardèche, Isère, Loire, Rhône, Savoie en Haute-Savoie.Drôme Het departement dankt haar naam aan de rivier Drôme, die door het gebied stroomt. Het departement wordt omgeven door de departementen Ardèche, Hautes-Alpes, Alpes-de-Haute-Provence en Vaucluse. In de loop der jaren is het departement steeds populairder geworden onder vakantiegangers. Belangrijke plaatsen in dit departement zijn: Valence, Die en Nyons, Montélimar en Crest.

Geschiedenis van het departement Drôme

De geschiedenis van het departement gaat terug tot aan de prehistorie. Zo werd het gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond door verschillende Gallische stammen. Het departement zelf werd officieel gecreëerd op 4 maart 1790, als gevolg van de Franse Revolutie. Het departement werd gevormd uit een deel van de voormalige provincie Dauphine. Als gevolg van de annexatie van het Comtat Venaissin in het jaar 1792 en de vorming van het departement Vaucluse in 1793, werden de grenzen van het departement Drôme relatief laat definitief. Dankzij deze herzieningen kwam er een enclave van het departement Vaucluse, rondom de plaats Valréas, binnen de grenzen van het departement te liggen.

Drôme vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze mooie streek bekend om haar veelzijdigheid. De prachtige natuur en de mooie plaatsjes en bezienswaardigheden maken van dit departement een interessante vakantiebestemming. Plaatsen als Die, Nyons en Crest, met haar middeleeuwse toren, zijn leuk om met een bezoekje te vereren. In de grotere steden in dit gebied, Valence en Montélimar, kunt u gerust een dagje rondkijken. Vergeet niet om in Montélimar te genieten van de lokale specialiteit: noga. ook de regionale markt in het plaatsje Nyons is leuk om te bezoeken. Hier bent u aan het juiste adres voor vele lokale specialiteiten. Het departement Drôme is minder toeristisch dan het nabijgelegen departement Ardèche. Wanneer het aankomt op mooie plaatsjes en leuke bezienswaardigheden doet het departement Drôme echter niet onder voor de Ardèche en is het net zo goed een heerlijke vakantiebestemming.
Drôme

Vakantie in Drôme?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: