Haute-Savoie

Dit departement is een van de acht departementen in de regio Rhône-Alpes. De overige zeven departementen zijn: Ain, Drôme, Isère, Ardèche, Loire, Rhône en Savoie. De belangrijkste stad is Annecy, gelegen aan het gelijknamige meer. Het departement wordt omgeven door de departementen Ain en Savoie. In het oosten grenst het departement aan Zwitserland. Haute-Savoie

Geschiedenis van het departement Haute-Savoie

Uit verschillende archeologische vondsten blijkt dat dit gebied al vroeg in de prehistorie bewoond werd, evenals de rest van de regio Rhône-Alpes. Tot aan het jaar 1860 maakte het departement deel uit van een onafhankelijke staat, die bestuurd werd door het Huis van Savoye. Deze adellijke familie regeerde al geruime tijd over dit gebied. Naar aanleiding van het verdrag van Turijn werd het gebied oegewezen aan Frankrijk.

Haute-Savoie vandaag de dag

Vandaag de dag is deze streek een geliefde vakantiebestemming. Tijdens de wintermaanden bent u hier aan het juiste adres voor een heerlijke wintersportvakantie. De vele skipistes en de prachtige vergezichten zorgen er voor dat u in dit gebied een onvergetelijke wintersportvakantie kunt beleven. Ook in de zomermaanden is er echter genoeg te zien en te beleven in het departement Haute-Savoie. Wat te denken van de prachtige stad Annecy? De oude binnenstad van Annecy moet u echt eens bezocht hebben. Wanneer u door de oude binnenstad wandelt zult u begrijpen waarom men Annecy ook wel het Venetië van de Alpen noemt. Voor wandelaars en fietsers is het departement Haute-Savoie een prima vakantiebestemming. Voor de ervaren en minder ervaren fietsers zijn er genoeg bergcols om te beklimmen. Wandelaars kunnen genieten van de vele wandelroutes door de prachtige natuur. Wannneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied behoren ook uitstapjes naar het meer van Annecy en de wereldberoemde berg Mont Blanc tot de mogelijkheden. Of u nu met het gehele gezin op vakantie gaat, of alleen gezellig met uw partner: Haute-Savoie is een prima vakantiebestemming!
Haute-Savoie

Vakantie in Haute-Savoie?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Savoie ook interessant: