Isère

Isère is een van de acht departementen in de regio Rhône-Alpes. De overige departementen zijn Ain, Ardèche, Drôme, Loire, Rhône, Savoie en Haute-Savoie. Het departement dankt haar naam aan de rivier Isère, die door het departement heen stroomt. De steden Grenoble en Vienne behoren tot de belangrijkste plaatsen in het gebied, dat omringd wordt door de departementen Rhône, Ain, Savoie, Hautes-Alpes, Drôme, Ardèche en Loire. Isère

Geschiedenis van het departement Isère

In de regio Rhône-Alpes zijn sporen gevonden die er op duiden dat het gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er menselijke resten gevonden die ongeveer 200.000 jaar oud worden geschat. Het departement werd officieel gecreëerd op 4 maart 1790, samen met 83 andere departementen als direct gevolg van de Franse Revolutie. Het departement werd gecreëerd uit de voormalige provincie Dauphiné. In de jaren 1852 en 1967 werd het departement iets kleiner gemaakt, waarbij er gebieden aan het nabijgelegen departement Rhône werden toegekend.

Isère vandaag de dag

In het departement valt vandaag de dag genoeg te zien en te beleven. Zo ligt bijvoorbeeld de Alpe d’Huez in dit gebied. Deze berg is erg populair onder fietsers, en ‘s winters is dit een zeer geliefd skigebied. Ook het bekende natuurgebied Vercors ligt in dit departement. Dit prachtige natuurgebied is een zeer geliefd onder wandelaars en bergbeklimmers. Tot slot zijn ook bezoekjes aan steden als Grenoble en Vienne meer dan de moeite waard. Zo is met name de oude binnenstad van Grenoble prachtig te noemen. Hier vindt u vele leuke winkels en restaurants. Het departement is een veelzijdige vakantiebestemming en is zowel geschikt voor diegenen die graag van een heerlijke vakantie in de natuur genieten, als voor fanatieke fietsers en wandelaars.
Isère

Vakantie in Isère

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Isère ook interessant: