Rhône

Dit departement is een van de acht departementen in de regio Rhône-Alpes. De overige zeven departementen zijn: Ain, Drôme, Isère, Ardèche, Loire, Savoie en Haute-Savoie. Het departement dankt haar naam aan de river Rhône, die door het departement stroomt. Het departement wordt omgeven door de departementen Ain, Isère, Loire en Saône-et-Loire.Rhône Het departement valt op te delen in drie verschillende delen, namelijk de vallei van de Rhône, de vlaktes ten oosten van de stad Lyon en het noordelijke gedeelte van het departement, dat een bergachtig gebied is.

Geschiedenis van het departement Rhône

Het departement werd in de prehistorie al bewoond, zo is gebleken uit de vondst van verschillende prehistorische voorwerpen. In het jaar 43 voor Christus werd de stad Lyon gesticht door de Romeinen, onder de naam Lugdunum. De stad Lyon zou door de eeuwen heen een significante rol blijven spelen in de geschiedenis van dit gebied. Het departement zelf ontstond in het jaar 1793, nadat het in 1790 gevormde departement Rhône-et-Loire uiteenviel. Sinds 1793 markeert de gelijknamige rivier de grens van dit gebied met het aangrenzende departement Isère.

Rhône vandaag de dag

Vandaag de dag is deze streek een leuke vakantiebestemming. De stad Lyon is de grootste toeristische trekpleister in dit gebied. Met name haar prachtige oude binnenstad is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Lyon behoren onder meer het grote Place Bellecour, waar u het ruiterstandbeeld van Lodewijk XIV kunt bewonderen. Wanneer u liever ontsnapt aan de drukte van de grote stad Lyon, zijn er talloze mooie plaatsjes in de omgeving die meer dan de moeite waard zijn om te verkennen. Verder naar het oosten ligt een prachtig berggebied, waar u in de winter heerlijk kunt skiën. Dit gebied is dan ook een prima vakantiebestemming voor een heerlijke wintersportvakantie. Tot slot liggen bijzondere bezienswaardigheden als de Gorges de l´Ardèche in het department Ardèche, en de prachtige groene bergen van de Auvergne op rijafstand. Het departement Rhône is dan ook een prima vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie.
Rhône

Vakantie in Rhône?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Rhône ook interessant: