Savoie

Dit departement is een van de acht departementen in de regio Rhône-Alpes. De overige zeven departementen zijn: Ain, Drôme, Isère, Ardèche, Loire, Rhône en Haute-Savoie. De naam Savoie zou zijn afgeleid van het Latijnse woord Sapaudia of Sabaudia, wat ‘land met berken’ betekend. Het department grenst aan de departementen Ain, Isère, Haute-Savoie en Hautes-Alpes. In het oosten grenst het departement aan Italië. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Chambéry, Aix-les-Bains en Albertville.Savoie

Geschiedenis van het departement Savoie

Uit verschillende vondsten is gebleken dat dit schitterende gebied dat vandaag de dag tot dit departement in de regio Rhône-Alpes behoort, al in de prehistorie bewoond is geweest. Het departement werd, in tegenstelling tot vele andere departementen in Frankrijk, niet gecreëerd in het jaar 1790. Dit departement behoorde, samen met het departement Haute-Savoie op 24 maart 1860 gecreëerd uit delen van het gebied van het door Frankrijk geannexeerde Hertogdom Savoye. Het gebied was eerder, tussen de jaren 1792 en 1815 al bezet geweest door Frankrijk. Destijds werd het gebied toegewezen aan het oude departement Mont-Blanc. Pas sinds 1860 behoort het gebied officieel tot Frankrijk.

Savoie vandaag de dag

Het departement staat vandaag de dag vooral bekend vanwege haar prachtige skigebieden. Het is dan ook een geliefde vakantiebestemming tijdens de wintermaanden. Ook voor de fanatieke fietsers onder ons is dit departement een prima vakantiebestemming. Met uitdagende en zware beklimmingen als de Col du Galibier, Col du Télégraphe en de Alpe d’Huez, valt er voor de fanatieke fietsers onder ons genoeg te genieten in dit departement. Tot slot zijn ook steden als Chambéry, Aix-les-Bains en Albertville erg leuk om eens met een bezoekje te vereren. Dit departement is een prima vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in de Franse Alpen!
Savoie

Vakantie in Savoie?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Savoie ook interessant: