Steden en dorpen in Rhône-Alpes

De regio Rhône-Alpes is enorm veelzijdig en is dan ook een zeer geliefde vakantiebestemming.Steden en dorpen in Rhône-Alpes Er zijn vele mooie steden en dorpen in Rhône-Alpes te vinden. Deze veelzijdige regio bestaat uit de departementen Ain, Ardèche, Drôme, Isère, Loire, Rhône, Savoie en Haute-Savoie. In elk van deze departementen zijn tal van leuke steden en dorpen te vinden die leuk zijn om te bezoeken. Op deze pagina zijn de leukste steden en dorpen in Rhône-Alpes per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden en dorpen in Rhône-Alpes vinden!

Steden en dorpen in Ain

De belangrijkste plaats in het departement Ain is Bourg-en-Bresse. In deze leuke stad kunt u gerust enkele uren doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Ook zijn bezoekjes aan mooie middeleeuwse plaatsjes als Pérouges en Saint-Sorlin-en-Bugey absoluut de moeite waard!

Steden en dorpen in Ardèche

Het departement Ardèche is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Frankrijk. Ook in dit departement zijn veel leuke steden en dorpen te vinden. Zo zijn uitstapjes naar plaatsen als Privas, Ruoms en Vallon-Pont-d’Arc absoluut de moeite waard!

Steden en dorpen in Drôme

Evenals het departement Ardèche, is ook het departement Drôme een geliefde vakantiebestemming. Hoewel dit departement minder dicht bevolkt is, zijn er ook in het departement Drôme genoeg leuke plaatsen te vinden. Zo zijn mooie plaatsen als Crest, Nyons en Grignan absoluut de moeite waard om te bezoeken. Ook in steden als Valence en Montélimar kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u raakt uitgekeken!

Steden en dorpen in Haute-Savoie

Het bergachtige landschap van het departement Haute-Savoie is zeer geliefd onder wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. De belangrijkste plaats in het departement Haute-Savoie is de stad Annecy. Deze mooie stad ligt aan het Lac d’Annecy en staat bekend om zijn prachtige centrum. In deze mooie stad kunt u gerust enkele dagen doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Steden en dorpen in Isère

De belangrijkste stad in het departement Isère is Grenoble. Ook in dit departement zijn tal van leuke plaatsen te vinden. Zo zijn bezoekjes aan plaatsen als Pont-en-Royans, Saint-Antoine-l’Abbaye en Villard de Lans leuk voor het hele gezin!

Steden en dorpen in Loire

Ook in het departement Loire is genoeg te zien en te beleven. Brengt u uw vakantie door in dit departement? Dan is een bezoekje aan Saint-Étienne absoluut de moeite waard. In de mooie binnenstad kunt u naar hartenlust rondwandelen en genieten van de vele gezellige straatjes, winkels en terrasjes.

Steden en dorpen in Rhône

In het departement Rhône ligt de grote stad Lyon. Lyon is een van de grootste steden van Frankrijk en staat bekend om zijn mooie binnenstad. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Rhône is een bezoekje aan deze mooie stad dan ook absoluut de moeite waard. In de stad Lyon kunt u gerust enkele dagen doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Steden en dorpen in Savoie

Het departement Savoie staat bekend om zijn rijke geschiedenis en mooie plaatsen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze mooie streek kunt u genieten van de prachtige landschappen en van mooie plaatsen als Chambéry. Chambéry staat bekend als de hoofdstad van deze streek en om zijn prachtige historische centrum. Ook uitstapjes naar plaatsen als Aix-les-Bains en Bonneval-sur-Arc zijn de moeite waard!

Zonnig Zuid-Frankrijk