Abondance

Abondance is een plaatsje dat in het departement Haute-Savoie gelegen is. Het plaatsje ligt in een mooie, groene vallei die is uitgesleten door de rivier Dranse d’Abondance, wat een zijrivier van de grotere rivier Rhône is.

Geschiedenis van Abondance

De geschiedenis van het plaatsje is nauw verbonden met dat van zijn abdij, de zogenaamde Abbaye Notre-Dame-d’Abondance. Deze abdij werd aan het begin van de twaalfde eeuw gesticht en rondom deze abdij is het plaatsje ontstaan. Omdat het plaatsje vrij afgelegen ligt, heeft het plaatsje zich in de loop der eeuwen rustig door kunnen ontwikkelen. De inwoners van het plaatsje leefden voornamelijk van de landbouw en de productie van kaas. Zo komt de Abondance-kaas uit dit plaatsje vandaan. Aan het begin van de twintigste eeuw profiteerde het plaatsje van het feit dat het in een uitstekend skigebied gelegen is. Zo werd in 1930 de allereerste skiclub in het plaatsje opgericht. In 1964 werd een skilift geopend, waardoor het plaatsje uitgroeide tot een geliefde vakantiebestemming voor wintersporters.

Abondance vandaag de dag

Vandaag de dag is dit kleine maar charmante plaatsje de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Savoie. Tijdens de wintermaanden is het plaatsje een prima uitvalsbasis voor een leuke wintersportvakantie. Tijdens de zomermaanden kunt u rustig door de gezellige straatjes wandelen zonder dat u grote groepen toeristen tegen zult komen. In de directe omgeving van het plaatsje zijn talloze mooie wandelroutes uitgezet. Uw bezoek aan dit mooie plaatsje is niet compleet zonder dat u de abdij bezocht heeft. De combinatie van deze prachtige abdij, de verschillende mooie oude huizen en de schilderachtige omgeving maakt dit plaatsje meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren!
Abondance

Abondance bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje in het departement Haute-Savoie zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Savoie ook interessant: