Ailhon

Ailhon is een mooi plaatsje in het departement Ardèche. Het plaatsje ligt ongeveer vijf kilometer ten Zuidwesten van Aubenas. Dit plaatsje staat bekend om haar oude zandstenen huizen en om haar prachtige romaanse kerk.Ailhon

Geschiedenis van Ailhon

In de omgeving van het plaatsje zijn verschillende sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de prehistorie bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer speerpunten en graftombes gevonden. Het plaatsje werd in het jaar 1298 voor het eerst benoemd. Het plaatsje heeft zwaar geleden onder de gevolgen van de Godsdienstoorlogen. Hoewel het plaatsje weer werd opgebouwd, kreeg Ailhon later in de geschiedenis nogmaals te maken met de verwoestende gevolgen van geweld. Zo werd het plaatsje en haar omgeving ten tijde van de Franse Revolutie geteisterd door een roversbende. Ondanks haar rumoerige geschiedenis staat dit plaatsje vandaag de dag bekend als een van de mooiste plaatsjes in de Ardèche.

Ailhon vandaag de dag

Vandaag de dag is Ailhon een plaatsje dat meer dan de moeite waard is om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Ardèche. Het plaatsje is schitterend gelegen, te midden van prachtige bossen. Dit karakteristieke plaatsje is niet heel erg groot, maar staat bekend om haar prachtige steegjes, tussen de zandstenen huisjes door. Wanneer u door dit plaatsje wandelt is een bezoekje aan haar kerk de moeite waard. Deze mooie romaanse kerk torent uit boven het plaatsje en staat onder meer bekend om haar mooie gevel. Ailhon is een prima uitvalsbasis voor een leuke vakantie in de Ardèche. Zo zijn andere mooie plaatsen als Largentière en Aubenas goed bereikbaar, evenals de indrukwekkende Gorges de l’Ardèche. Bij deze kloof zijn mooie grotten te vinden, zoals de grot van Chauvet, grotte de la Madeleine en de grot van Saint-Marcel d’Ardèche. Ailhon is een prima vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie in de Ardèche!

Ailhon bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in de Ardèche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: