Aix-les-Bains

Aix-les-Bains is een prachtige plaats in het departement Savoie en staat onder meer bekend om haar thermale bronnen. Deze plaats ligt aan het grootste natuurlijke meer van gletsjeroorsprong in Frankrijk, het meer van Bourget. Aix-les-Bains wordt vanwege haar ligging aan dit schitterende meer ook wel ‘Riviera van de Alpen’ genoemd.Aix-les-Bains

Geschiedenis van Aix-les-Bains

Volgens historici behoort Aix-les-Bains tot de oudste plaatsen in dit gebied. Al vroeg in de geschiedenis zou er aan de oever van het meer van Bourget sprake zijn geweest van menselijke bewoning. Zo is bekend dat hier ooit een Keltische nederzetting is geweest. Toen de Romeinen dit gebied veroverden ontdekten zij de thermale wateren. Dankzij verschillende archeologische opgravingen zijn de overblijfselen van een oud Romeins thermisch complex gevonden. Evenals vele andere sporen van het Romeinse verleden van dit gebied zijn zij nagenoeg in hun geheel verloren gegaan door de invallen van de Barbaren, in de nadagen van het Romeinse Rijk. Aan het begin van de zeventiende eeuw was Aix-les-Bains uitgegroeid tot een redelijk groot plaatsje. In deze tijd ontdekte men dat thermale bronnen een goed effect hadden op de gezondheid. Als gevolg hiervan vergaarde Aix-les-Bains grote bekendheid dankzij haar thermale wateren. Hierdoor groeide deze plaats uit tot een van de belangrijkste plaatsen in het departement Savoie.

Aix-les-Bains vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze mooie plaats aan het meer van Bourget bekend als een van de mooiste plaatsen in de Alpen. Aix-les-Bains staat, naast haar thermale wateren, ook bekend om haar prachtige oude stadscentrum. Dankzij haar vele oude straatjes, gezellige terrasjes en winkels kunt u hier gerust een middag doorbrengen, zonder dat u zich hoeft te vervelen. In en rondom deze kuurplaats is genoeg te zien en te beleven. Zo kunt u er voor kiezen om heerlijk te genieten aan de rand van het meer van Bourget, of om heerlijk tot rust te komen in het spa resort. De cultuurliefhebbers onder ons kunnen er voor kiezen om een bezoekje te brengen aan het Musée Faure, in het hart van de stad. Hier kunt u een uitgebreide collectie van impressionistische kunst bewonderen. Ook kunt u er voor kiezen om een gokje te wagen in het prachtige casino. Het moge duidelijk zijn: in deze plaats is genoeg te doen!
Aix-les-Bains

Aix-les-Bains bezoeken?

Wilt u deze prachtige plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Savoie ook interessant: