Annecy

Annecy is een stad gelegen in het departement Haute-Savoie, in de regio Rhône-Alpes. Annecy staat ook wel bekend als het Venetië van de Alpen, of de parel van de Alpen. Volgens sommigen is deze stad zelfs de allermooiste stad van heel Frankrijk.Annecy

Geschiedenis van Annecy

Deze stad beschikt over een rijke historie, omdat de plaats op een belangrijke strategische positie op een handelsroute tussen Frankrijk en Italië lag, aan het meer van Annecy. Deze locatie was al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zou een Gallische stam, bekend als de Allobroges het gebied rondom de huidige plaats bewoond hebben tot aan de inval van de Romeinen, in het jaar 62 voor Christus. Vanaf het jaar 50 voor Christus vestigden de Romeinen zich in dit gebied. Zij bouwden een forum, een basiliek, een paar tempels, thermale baden en een theater op een strategisch gelegen kruispunt van drie Romeinse wegen. Rondom deze gebouwen ontstond al snel een klein plaatsje. Dit plaatsje zou uiteindelijk uitgroeien tot de stad zoals wij deze vandaag de dag kennen. Na de val van het Romeinse Rijk brak een rumoerige periode aan voor het plaatsje. Zo werd de regio geteisterd door verschillende invallen van barbaren. In de tiende eeuw na Christus behoorde Annecy en haar omringende omgeving toe aan het Heilige Roomse Rijk. Inmiddels was de plaats uitgegroeid tot een van de belangrijkste plaatsen in de regio. Om de stad te beschermen werd er een kasteel gebouwd. Het plaatsje floreerde door de opkomst van zowel de textiel- als de staalindustrie, waardoor de plaats uit kon groeien tot de prachtige stad zoals deze vandaag de dag bekend staat.

Annecy vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze stad bekend als een van de mooiste plaatsen in het oosten van Frankrijk. Haar prachtige middeleeuwse stadscentrum heeft de tand des tijds goed doorstaan. De vele oude gebouwen, prachtige straatjes en de ligging aan het water maken van de binnenstad van Annecy een locatie die u echt eens bezocht moet hebben. Hier kunt u gerust een dag doorbrengen. In de stad zijn verschillende interessante bezienswaardigheden om te bezoeken, zoals het Palais de l’Isle, dat als het symbool van de stad wordt gezien. Deze gevangenis uit de twaalfde eeuw na Christus behoort tot de meest gefotografeerde monumenten van heel Frankrijk. Tot slot zijn ook bezoekjes aan de kathedraal van Saint-Pierre, het Château d’Annecy en de Basilique de la Visitation meer dan de moeite waard. Een bezoek aan deze stad is prima te combineren met een heerlijke vakantie in de omgeving. Ook is Annecy een prima bestemming voor een leuke stedentrip. Het moge duidelijk zijn: Annecy is een stad die u echt eens bezocht moet hebben.
Annecy

Annecy bezoeken?

Wilt u deze prachtige stad zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Savoie ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk