Antraigues-sur-Volane

Antraigues-sur-Volane is een prachtig klein kunstenaarsdorpje in het dal van de rivier Volane, in het departement Ardèche.Antraigues-sur-Volane Dit plaatsje ligt ongeveer veertien kilometer ten noorden van de bekendere plaats Aubenas, in een rustig gedeelte van de Ardèche. Volgens velen behoort dit kleine plaatsje tot de mooiste plaatsjes in dit gebied.

Geschiedenis van Antraigues-sur-Volane

Het is algemeen bekend dat het departement Ardèche al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Zo zijn er bijvoorbeeld in de grot van Chauvet verschillende muurschilderingen aangetroffen waarvan sommige maar liefst 32.000 jaar oud zijn. Evenals vele andere plaatsjes in Frankrijk is Antraigues-sur-Volane gebouwd op de top van een heuvel. Ooit heeft er op de locatie van het plaatsje een kasteel gestaan. Dit kasteel werd echter in de achttiende eeuw verwoest. Enkel de donjon van het kasteel is door de eeuwen heen bewaard gebleven. Deze donjon wordt nu gebruikt als klokkentoren en hoort bij een mooi kerkje uit de negentiende eeuw. In de twintigste eeuw groeide Antraigues-sur-Volane uit tot een waar kunstenaarsplaatsje. Zo heeft onder meer de Franse zanger Jean Ferrat hier gewoond. In het dorpje is dan ook nog een klein museum te vinden dat gewijd is aan het leven van deze zanger.

Antraigues-sur-Volane vandaag de dag

Wanneer u een liefhebber bent van kleine, charmante plaatsjes en u uw vakantie doorbrengt in het departement Ardèche is een bezoekje aan Antraigues-sur-Volane zeker de moeite waard. Omdat het plaatsje niet erg groot is, wandelt u er zo doorheen. Ondanks dit gegeven is een wandeling door de mooie straatjes de moeite waard. Tot slot is dit plaatsje een prima uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het minder toeristische gedeelte van het departement Ardèche!
Antraigues-sur-Volane

Antraigues-sur-Volane bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in de Monts d’Ardèche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: