Aubenas

Aubenas is een plaats gelegen in het zuiden van het departement Ardèche en is gelegen aan de gelijknamige rivier. De nabije omgeving van Aubenas is een zeer geliefde vakantiebestemming.

Geschiedenis van Aubenas

Aubenas
De heuvel waarop de plaats gelegen is, werd voor het eerst benoemd in een document uit de vijfde eeuw na Christus. Deze heuvel was strategisch gezien van groot belang, omdat men vanaf de heuvel uitzicht had over de vallei van de Ardèche. De heuvel was dan ook toneel van een hardnekkige strijd tussen de bisschoppen van Puy en die van Viviers. Beide bisschoppen wensten een versterkt fort te bouwen op deze belangrijke locatie.

In het jaar 1084 na Christus kwam de bisschop van Puy als overwinnaar uit de strijd. Hij schonk het gebied aan de Baron van Montlaur. De familie van de baron zou uiteindelijk tot 1441 heersen over dit gebied en verantwoordelijk zijn voor de bouw van een kasteel op de heuvel. Rondom dit kasteel ontstond als snel een plaatsje, dat bekend zou worden onder de naam Aubenas. Tijdens de Godsdienstoorlogen gold deze plaats als brandpunt voor gevechten tussen de hugenoten en de katholieken. Na een rumoerige periode raakte de stad bekend om haar zijde-industrie. Hierdoor vergaarde het plaatsje veel rijkdom en slaagde het er in de tand des tijds te doorstaan, waardoor deze plaats tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste dorpjes in de Ardèche.

Aubenas vandaag de dag

Vandaag de dag geldt deze plaats als een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Ardèche. Zo is Aubenas prima gelegen ten opzichte van de vele bezienswaardigheden die de Ardèche rijk is, zoals de mooie grotten zoals de grot van Saint-Marcel d’Ardèche en de grotte de la Madeleine, maar ook de mooiste plekjes in de Gorges de l’Ardèche. In het plaatsje zelf is ook genoeg te doen en te beleven. Zo zijn er talloze prachtige oude middeleeuwse straatjes, mooie oude gebouwen en vele gezellige winkeltjes en restaurants te vinden. Het is dan ook niet voor niets dat Aubenas als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Zuid-Frankrijk wordt beschouwd.
Aubenas

Aubenas bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: