Autichamp

Autichamp is een prachtig heuveldorpje in het departement Drôme. Het dorpje ligt ongeveer tien kilometer ten zuidoosten van de grotere plaats Crest en staat bekend om haar prachtige middeleeuwse straatjes.

Geschiedenis van Autichamp

Over de exacte ontstaansgeschiedenis van het plaatsje niet heel veel bekend. Wat men zeker weet is dat het plaatsje gebouwd is op de fundamenten van een Gallo-Romeinse nederzetting. Langs de heuvel waar het plaatsje op ligt, liep een belangrijke handelsroute tussen de plaatsen Crest en Montélimar. In de elfde eeuw werd er een kasteel gebouwd dat het plaatsje en haar inwoners moest beschermen tegen de vijand. Als gevolg van de Godsdienstoorlogen liep dit kasteel en het plaatsje Autichamp zelf, grote schade op. Doordat het plaatsje in de loop der eeuwen haar strategische waarde verloor, werd het kasteel verbouwd tot een prachtig verblijf voor de markies van Autichamp. Door de eeuwen heen heeft dit plaatsje haar middeleeuwse karakter weten te behouden, waardoor het tot aan de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste heuveldorpjes in Drôme.

Autichamp vandaag de dag

Bent u een liefhebber van kleine, historische heuveldorpjes en brengt u uw vakantie door in het departement Drôme? Dan is een bezoekje aan dit heuveldorpje meer dan de moeite waard. Het plaatsje mag dan wel minder bekend zijn dan andere plaatsen in het departement Drôme als Dieulefit of Crest; dit doet absoluut geen afbreuk aan haar pracht. Het is een waar genot om door de mooie middeleeuwse straatjes van dit plaatsje te wandelen. Dankzij haar ligging op een heuvel kunt u vanuit het plaatsje genieten van een mooi uitzicht over het landschap van het zogenaamde Massif de Saou. Dit is een prachtige bergketen met uitgestrekte bossen. Een waar paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers! Een bezoekje aan Autichamp is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Drôme!

Autichamp bezoeken?

Wilt u dit prachtige, charmante plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: