Balazuc

Balazuc is een mooi plaatsje gelegen aan de rivier Ardèche en ligt in het gelijknamige departement. Het plaatsje is officieel erkend als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk en maakt dan ook deel uit van Les Plus Beaux Villages de France.Balazuc

Geschiedenis van Balazuc

Oorspronkelijk was dit plaatsje een Gallische vesting, gelegen aan de oever van de rivier Ardèche. De daadwerkelijke geschiedenis van deze omgeving gaat echter nog veel verder terug. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied ongeveer 50.000 jaar geleden bewoond werd door Neanderthalers. Ook zijn er sporen gevonden dat er zo rond het jaar 750 voor Christus al werd gevist in de rivier Ardèche, ter hoogte van het plaatsje. Ook is er een sarcofaag gevonden, welke versierd is met scènes uit de bijbel. In de middeleeuwen werd het plaatje uitgebreid met een eigen kasteel en een kerk. Het plaatsje speelde een belangrijke rol in de wijnindustrie. Tot op de dag van vandaag zijn er in de nabijheid van dit prachtige plaatsje vele wijngaarden te vinden. Anders dan vele andere plaatsen in Frankrijk, is het plaatsje Balazuc grotendeels bespaard gebleven van de vernietigingen door de Godsdienstoorlogen. Hierdoor heeft het plaatsje haar historische karakter goed weten te behouden, en geldt zij vandaag de dag als een van de mooiste dorpjes in het departement Ardèche.

Balazuc vandaag de dag

Vandaag de dag staat Balazuc bekend als een van de mooiste plaatsjes aan de rivier Ardèche. Vanwege haar ligging, tegen een bergwand, in een prachtige bocht van de rivier, heeft u hier vrijwel altijd een prachtig uitzicht. Het plaatsje heeft de tand des tijds goed doorstaan, waardoor u zich, terwijl u door Balazuc wandelt, in de middeleeuwen waant. Door het gehele plaatsje heen zijn verschillende kleine winkeltjes en kunstateliers te vinden. Ook kunt u een kopie van de sarcofaag van Balazuc bewonderen. Een bezoekje aan Balazuc is bovendien prima te combineren met een rondrit door de Gorges de l’Ardèche. Met andere woorden: in dit prachtige plaatsje kunt u gerust een middag doorbrengen!
Balazuc

Balazuc bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje midden in de Ardèche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk