Banne

Banne is een klein dorpje in het zuiden van het departement Ardèche.Banne Het plaatsje ligt aan de voet van de Cevennen, in een gebied dat bekend staat om haar natuurschoon.

Geschiedenis van Banne

Uit verschillende vondsten in de omgeving blijkt dat het gebied rondom het hedendaagse plaatsje al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Dit blijkt onder meer uit de muurschilderingen die gevonden zijn in de grot van Chauvet, bij de Gorges de l´Ardèche, zo’n 50 kilometer ten oosten van het plaatsje. Het is niet precies bekend wanneer het plaatsje Banne gesticht is. Het is aannemelijk dat het plaatsje is ontstaan dankzij de aanwezigheid van haar fort. Tijdens de Franse Revolutie was dit fort toneel van een contrarevolutie. Zo werd het fort in de zomer van 1792 veroverd door de koningsgezinden. Het zou echter niet lang duren voordat het fort heroverd werd. Tot aan de twintigste eeuw maakt het plaatsje een voorspoedige periode door, dankzij de mijnbouw.

Banne vandaag de dag

Mede dankzij deze voortvarende periode tot aan de twintigste eeuw staat het plaatsje Banne tot aan de dag van vandaag bekend als een van de mooiste dorpjes in Ardèche. Het plaatsje is schitterend gelegen, midden in de natuur. U kunt heerlijk door de smalle, middeleeuwse straatjes van dit dorpje slenteren. Ook een bezoekje aan haar fort, of haar mooie kerk uit de twaalfde eeuw is de moeite waard. In de omgeving van het plaatsje is ook genoeg te zien en te beleven. Zo ligt de mooie grot van Cocalière slechts 8 kilometer ten zuiden van het plaatsje. Ook de grot Aven d’Orgnac en de mooie Gorges de l’Ardèche zijn meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren, evenals het bijzondere Bois de Païolive en Gorges du Chassezac. Banne is een prima uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in Ardèche!
Banne

Banne bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk