Beauchastel

Beauchastel is een prachtig klein plaatsje in het departement Ardèche.Beauchastel Het plaatsje ligt ongeveer tien kilometer ten zuidwesten van de stad Valence en ongeveer 20 kilometer ten noordoosten van Privas. Beauchastel ligt op de plek waar de rivieren Eyrieux en Rhône samenvloeien en staat bekend als een van de meest charmante dorpjes in de Ardèche.

Geschiedenis van Beauchastel

De omgeving van het plaatsje Beauchastel werd al vroeg in de geschiedenis bewoont. Dit blijkt wel uit de verschillende rotstekeningen in grotten als de grot van Chauvet. Het plaatsje zelf is ontstaan rondom een kasteel met de naam “Bel Castrum”, dat hier in de twaalfde eeuw na Christus gebouwd werd in opdracht van de heren van Retourtour en Briand. Omdat het kasteel bescherming bood tegen onder meer struikrovers, vestigden steeds meer mensen zich rondom dit kasteel. Tijdens de Godsdienstoorlogen werd dit kasteel bijna volledig verwoest. Van het kasteel werd alleen de donjon werd gespaard. In de zeventiende eeuw en de achttiende eeuw stond het plaatsje bekend om zijn koninklijke zoutgraanschuren. In deze zogenaamde “Greniers à sel” werd al het zout voor de regio opgeslagen en verhandeld. Door de eeuwen heen is het plaatsje goed bewaard gebleven.

Beauchastel vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag door het oude dorpje Beauchastel wandelt, voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De combinatie van de prachtige oude huizen en charmante straatjes maakt een bezoekje aan dit plaatsje meer dan de moeite waard. Wanneer u een liefhebber bent van charmante plaatsjes en u uw vakantie doorbrengt in het departement Ardèche moet u dit plaatsje dan ook echt eens gezien hebben. Het plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een uur of twee de tijd nemen!

Beauchastel bezoeken?

Wilt u dit charmante plaatsje in het departement Ardèche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk