Bonneval-sur-Arc

Bonneval-sur-Arc is een mooi bergdorpje in het departement Savoie.Bonneval-sur-Arc Het dorpje ligt in de Mauriennevallei, in het prachtige Parc National de la Vanoise. Dit bijzondere bergdorpje staat bekend als een van de mooiste dorpjes in heel Frankrijk. Het plaatsje hoort dan ook bij de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’.

Geschiedenis van Bonneval-sur-Arc

De Mauriennevallei werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er verschillende voorwerpen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in het Neolithicum bewoond werd, zoals speren en bijlen. Ook zijn er in de omgeving van de vallei rotsschilderingen gevonden. In de achtste eeuw na Christus stond de vallei bekend om haar mijnbouw. Aan het begin van de tiende eeuw werd het plaatsje Bonneval gebouwd, mede dankzij de opbrengsten uit de mijnbouw. In tegenstelling tot andere dorpjes werden de huizen in dit plaatsje gebouwd van leisteen. Dit doordat er op de hoogte waarop het plaatsje gebouwd werd, geen bomen meer groeiden. In 1899 werd de naam van het plaatsje Bonneval aangepast naar de hedendaagse naam: Bonneval-sur-Arc. Het plaatsje is door de eeuwen heen vrijwel onaangetast gebleven. Tot op de dag van vandaag staat dit plaatsje dan ook bekend als een van de mooiste plaatsjes in dit gebied.

Bonneval-sur-Arc vandaag de dag

Vandaag de dag is Bonneval-sur-Arc een dorpje dat meer dan de moeite waard is om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Savoie. Met haar prachtige, oude natuurstenen huizen en de mooie straatjes is dit een plaatsje waar u gerust enkele uren door kunt brengen zonder dat u uitgekeken raakt. Vanuit het plaatsje kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Waar u tijdens de zomermaanden kunt genieten van een leuke wandeling door het dorpje en haar omgeving, kunt u hier tijdens de wintermaanden skiën. Dit mooie dorpje in het Parc National de la Vanoise moet u echt eens gezien hebben!
Bonneval-sur-Arc

Bonneval-sur-Arc bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in het departement Savoie zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Savoie ook interessant: