Bourdeaux

Bourdeaux is een prachtig plaatsje in het departement Drôme. Volgens de kenners behoort dit plaatsje tot de allermooiste plaatsjes in dit gebied. Vanuit dit plaatsje kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Bourdeaux

Geschiedenis van Bourdeaux

Omdat er elders in het departement Drôme sporen zijn gevonden die er op duiden dat er al in de prehistorie mensen in deze streek woonden, kan niet met zekerheid worden vastgesteld hoe oud dit plaatsje nou eigenlijk is. In de geschiedenis van dit plaatsje spelen haar twee kastelen uit de twaalfde eeuw een voorname rol. Het plaatsje stond bekend als bolwerk van het protestantisme. Tot aan het jaar 1357 zou er een oorlog hebben gewoed tussen beide kastelen van Bourdeaux. Men verzette zich tegen de graven van Valentinois en de bisschoppen van Die. De laatstgenoemde partij kwam als uiteindelijke overwinnaar uit het conflict, en zou tot aan de Franse Revolutie de scepter zwaaien over het plaatsje en haar omgeving. Na deze rumoerige periode braken er aan het begin van de negentiende eeuw betere tijden aan voor het plaatsje. Ondanks haar rumoerige verleden heeft het plaatsje door de eeuwen heen haar oorspronkelijke karakter weten te behouden.

Bourdeaux vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit prachtige plaatsje bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Drôme. Hoewel de twee kastelen van dit plaatsje inmiddels vervallen zijn tot ruïnes, kunt u vanaf de locaties van beide ruïnes genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje en haar directe omgeving. Het plaatsje beschikt over een prachtig middeleeuws centrum, met enkele mooie smalle straatjes met oude gebouwen. U kunt gerust een middagje door Bourdeaux wandelen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Als u uw vakantie doorbrengt in het departement Drôme, is een bezoekje aan het prachtige plaatsje Bourdeaux meer dan de moeite waard.

Bourdeaux bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: