Bourg-en-Bresse

Bourg-en-Bresse is een plaats gelegen aan de voet van het Juragebergte en staat bekend als een van de belangrijkste plaatsen in het departement Ain. Bourg-en-Bresse

Geschiedenis van Bourg-en-Bresse

De locatie van het hedendaagse Bourg-en-Bresse werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er onder meer sporen gevonden die er op duiden dat het gebied rondom Bourg-en-Bresse al door de Galliërs werd gebruikt voor de landbouw. In en rondom de huidige plaats zijn bovendien Romeinse ruïnes gevonden die er op duiden dat de locatie bewoond werd door de Romeinen. In het jaar 1250 na Christus kreeg de plaats Bourg haar stadsrechten. De hertogen van Savoye kozen Bourg als hoofdstad van de oude regio Bresse. De plaats werd dermate belangrijk geacht dat er een grote verdedigingsmuur werd gebouwd, om zo de plaats en haar inwoners te kunnen beschermen. In het jaar 1535 werd de plaats veroverd door de legers van het koninkrijk Frankrijk. Het duurde echter niet lang voordat de legers van de hertog van Savoye, Philibert Emmanuel, de plaats terugveroverden. Kort na de verovering gaf de hertog de opdracht om de verdedigingswerken van Bourg te versterken. Mede dankzij de uitgebreide verdedigingswerken kon Bourg een zes maanden lang durende belegering van de troepen van Hendrik IV weerstaan. In 1601 werd Bourg, samen met de oude regio Bresse, bij Frankrijk gevoegd.

Bourg-en-Bresse vandaag de dag

Vandaag de dag staat Bourg-en-Bresse bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Ain. In haar oude binnenstad is genoeg te zien en te beleven. Wat te denken van de prachtige abdij van Brou? Of de prachtige oude panden met houten gevels uit de vijftiende en zestiende eeuw na Christus? Tel daar de vele gezellige terrasjes bij op en het is duidelijk dat u in Bourg-en-Bresse gerust een middagje door kunt brengen. Een bezoekje aan deze prachtige plaats is dan ook meer dan de moeite waard.
Bourg-en-Bresse

Bourg-en-Bresse bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf verkennen? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ain ook interessant: