Buis-les-Baronnies

Buis-les-Baronnies is een prachtig plaatsje in het zuiden van het departement Drôme, ongeveer twintig kilometer ten oosten van de grotere plaats Vaison-la-Romaine. De omgeving van dit plaatsje is een geliefde vakantiebestemming. Niet alleen vanwege de prachtige natuur, maar ook vanwege het feit dat de legendarische Mont Ventoux ongeveer 35 kilometer ten zuiden ligt. Buis-les-Baronnies is dan ook een ideale vakantiebestemming voor diegenen die de Mont Ventoux per fiets willen bedwingen. Buis-les-Baronnies

Geschiedenis van Buis-les-Baronnies

De vallei van de rivier Ouvèze werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo is onder meer bekend dat een Gallische stam, bekend als de Voconces, in deze vallei in een kleine nederzetting leefden. Toen de Romeinen dit gebied veroverden werd dit plaatsje geromaniseerd en maakte het deel uit van de grotere plaats Vaison-la-Romaine. Na de val van het Romeinse rijk werd het plaatsje veroverd door de Franken. Aan het begin van de elfde eeuw speelde het plaatsje Buis-les-Baronnies een belangrijke rol in dit gebied. Het plaatsje was in deze tijd namelijk het bolwerk van de baronnen van Mévouillon. Tot aan het einde van de veertiende eeuw was dit plaatsje de hoofdstad van een vrijwel onafhankelijke staat. Pas na de Franse Revolutie nam de invloed van dit plaatsje af. Desondanks staat dit plaatsje tot aan de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Drôme.

Buis-les-Baronnies vandaag de dag

Vandaag de dag is Buis-les-Baronnies een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke en veelzijdige vakantie. Vanwege haar gunstige ligging behoren uitstapjes naar leuke bezienswaardigheden in zowel het departement Drôme als in de Vaucluse tot de mogelijkheden. Nabijgelegen plaatsjes als Vaison-la-Romaine, Montbrun-les-Bains en het leuke Nyons zijn absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Ook een uitstapje naar de indrukwekkende Mont Ventoux is meer dan de moeite waard. Tot slot is er in dit leuke plaatsje zelf ook genoeg te zien en te beleven. De combinatie van haar prachtige oude gebouwen, leuke straatjes, gezellige terrasjes en natuurlijk haar wekelijkse regionale markten maakt van Buis-les-Baronnies een ideale vakantiebestemming!
Buis-les-Baronnies

Buis-les-Baronnies bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: