Châtillon-en-Diois

Châtillon-en-Diois is een mooi plaatsje in het departement Drôme.Châtillon-en-Diois Het plaatsje ligt aan de voet van de berg Glandasse, in het Regionaal Natuurpark Vercors. Dit charmante plaatsje ligt niet ver van de leuke plaats Die en is een fijne vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie in dit gedeelte van Frankrijk.

Geschiedenis van Châtillon-en-Diois

Dit mooie plaatsje kent, evenals vele andere plaatsjes in het departement Drôme, een rijke geschiedenis. Uit onderzoek is gebleken dat het plaatsje tijdens de Gallo-Romeinse periode is ontstaan op een heuvel. Men koos voor deze locatie omdat deze plek gemakkelijk te verdedigen was tegen barbaren en rovers. Men bouwde een kasteel op deze heuvel, om zo het omringende gebied te kunnen beschermen. Rondom dit kasteel is het plaatsje ontstaan. Aan het einde van de middeleeuwen maakte het plaatsje een lastige periode door. Zo kreeg men te maken met slechte oogst, de Pest en de gevolgen van de Honderdjarige Oorlog. Ook werd het plaatsje niet gespaard tijdens de Godsdienstoorlogen. Zo werd er verschillende malen om het plaatsje gevochten, met name om de strategische ligging. Ondanks het turbulente verleden staat dit plaatsje tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsjes van het departement Drôme.

Châtillon-en-Diois vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Drôme, of elders in de regio Rhône-Alpes? Dan is een bezoekje aan dit mooie plaatsje absoluut aan te raden. Voor een uitgebreide wandeling door de charmante, historische straatjes van dit plaatsje kunt u gerust een paar uur de tijd nemen. Een uitstapje naar dit plaatsje is uitstekend te combineren met een rondrit door het prachtige Regionaal Natuurpark Vercors, of met een bezoekje aan de nabijgelegen plaats Die!

Châtillon-en-Diois bezoeken?

Wilt u dit charmante plaatsje in het departement Drôme zelf bezoeken en ervaren waarom dit plaatsje volgens velen tot de mooiste plaatsjes in dit gebied behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: