Cliousclat

Cliousclat is een prachtig dorpje in het departement Drôme. Dit plaatsje ligt ongeveer 27 kilometer ten zuiden van de grotere plaats Valence en staat bekend als een van de allermooiste dorpjes in het departement Drôme.Cliousclat

Geschiedenis van Cliousclat

Hoewel het gebied rondom de plaats al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest, begint de geschiedenis van dit mooie plaatsje in de tiende eeuw na Christus. Het plaatsje werd voor het eerst genoemd in een historisch document uit het jaar 947 en behoorde toe aan de adellijke familie van Adhémar. Vanaf de zeventiende eeuw raakte Cliousclat bekend als pottenbakkersdorpje. Dankzij de grond rondom het plaatsje, die rijk was aan klei, groeide Cliousclat uit tot een van de belangrijkste pottenbakkerdorpjes in heel Frankrijk. Aan het begin van de twintigste eeuw werd er in het dorpje een fabriek geopend, gericht op de productie van aardwerk. Hoewel deze fabriek in 2013 is gesloten, staat het plaatsje tot op de dag van vandaag bekend om haar aardewerk.

Cliousclat vandaag de dag

Vandaag de dag staat Cliousclat bekend als een van de allermooiste dorpjes in het departement Drôme. Het plaatsje heeft haar historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden. Met haar mooie straatjes en oude gebouwen is een wandeling door dit plaatsje meer dan de moeite waard. De pottenbakfabriek ligt centraal in dit dorpje. Hoewel deze fabriek vandaag de dag niet meer in bedrijf is, zijn hier wel allerlei potten te koop. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Drôme is een bezoekje aan dit mooie plaatsje meer dan de moeite waard. Bovendien is de omgeving van dit plaatsje een prima uitvalsbasis om de rest van het departement Drôme te verkennen. Zo zijn andere mooie plaatsen in de Drôme als Crest, Die en Dieulefit prima bereikbaar, evenals plaatsen als Montélimar en Grignan. Ook een bezoekje aan de abdij van Léoncel behoort tot de mogelijkheden wanneer u uw vakantie doorbrengt bij dit mooie dorpje!
Cliousclat

Cliousclat bezoeken?

Wilt u dit leuke dorpje in het departement Drôme zelf verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: