Crest

Crest is een oud plaatsje in het departement Drôme. Het stadje staat bekend om haar grote toren. De toren in het centrum van dit plaatsje is met 52 meter de hoogste middeleeuwse toren in Frankrijk.

Crest

Geschiedenis van Crest

Tussen 1995 en 1996 hebben er grootschalige opgravingen plaatsgevonden rondom het plaatsje. Uit deze opgravingen is gebleken dat het gebied rondom het plaatsje al in de elfde eeuw voor Christus bewoont werd. Er werden sporen gevonden die lijken te duiden op de aanwezigheid van landbouw. Zo zijn er meer dan 24.000 potscherven opgegraven, maar ook allerlei stenen werktuigen. Ook zijn er 596 bronzen Romeinse munten opgegraven, en zijn de overblijfselen van een Romeinse herberg blootgelegd. Het stadje Crest zou officieel gesticht zijn door een familie met de naam Arnaud. Deze familie zou aan het eind van de vijftiende eeuw door een andere familie van adel, Poitiers genaamd, naar de regio rondom Crest zijn verdreven. De familie Arnaud zou zich vervolgens hebben gehuisvest nabij de locatie van het hedendaagse Crest, waarna zij het stadje zouden hebben gesticht. Er werd een groot kasteel gebouwd om het stadje te beschermen. Dit kasteel werd later echter verwoest door de legers van de Franse koning Lodewijk XIII. Alleen de toren bleef staan. Deze toren werd later onder andere gebruikt als gevangenis. Gedurende de Godsdienstoorlogen werden hier protestanten opgesloten. Later, ten tijde van Napoleon Bonaparte, werden hier tegenstanders van de staatsgreep van Napoleon opgesloten.

Crest vandaag de dag

Vandaag de dag is Crest een leuk plaatsje om te bezoeken. Door de eeuwen heen heeft het plaatsje een ware gedaanteverandering ondergaan, maar de middeleeuwse sfeer is altijd gebleven. Misschien wel de interessantste bezienswaardigheid in het plaatsje is de middeleeuwse toren. Deze is opengesteld voor het publiek. Vanaf de top kunnen de bezoekers genieten van een prachtig uitzicht over Crest en de nabije omgeving. Voor de waaghalzen onder ons is er de mogelijkheid om vanaf de top naar beneden te abseilen. Voor wie het rustiger aan wil doen, zijn er in het plaatsje verschillende gezellige terrasjes waar men heerlijk kan genieten van een lekkere lunch, of een koud drankje. Een bezoekje aan Crest is een leuk uitstapje, met name voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de lokale omgeving!

Crest

Crest bezoeken?

Wilt u dit leuke stadje bezoeken en zelf van het uitzicht vanaf de middeleeuwse toren genieten? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: