Désaignes

Désaignes is een plaatsje in het departement Ardèche, in de regio Rhône-Alpes. De plaats ligt in de vallei van de rivier Doux en staat bekend als een van de mooiste plaatsen in dit gebied.Désaignes

Geschiedenis van Désaignes

Uit opgravingen is gebleken dat de vallei van de rivier Doux al in de Prehistorie bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer scherven van aardewerk gevonden die dit vermoeden bevestigen. Ten tijde van de opkomst van het Romeinse Rijk behoorde dit gebied toe aan de Linguriërs, die een belangrijke handelsroute hadden aangelegd in de vallei van de rivier Doux. Toen de Romeinen dit gebied veroverden werd de handelsroute door hen verbreed en veel intensiever gebruikt. De aanwezigheid van deze handelsroute zorgde er voor dat het gebied zich ontwikkelde. Al snel ontstonden er verschillende plaatsjes, waaronder het hedendaagse Désaignes. Het plaatsje Désaignes ontwikkelde zich echter met name in de middeleeuwen. In de middeleeuwen was Désaignes een van de belangrijkste plaatsen in de oude provincie Vivarais. Tegenover deze periode van bloei staan de vernietigingen door de Godsdienstoorlogen: een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het plaatsje Désaignes.

Désaignes vandaag de dag

Ondanks de turbulente periode rondom de Godsdienstoorlogen heeft het plaatsje Désiagnes haar oorspronkelijke karakter weten te behouden. Vandaag de dag staat het plaatsje dan ook bekend als een van de mooiste plaatsen in de Ardèche. Vandaag de dag is het plaatsje echter minder groot dan voorheen. Zo wonen er tegenwoordig slechts ongeveer 500 mensen in het plaatsje. Wanneer u dit mooie historische plaatsje bezoekt is een bezoekje aan haar kasteel uit de veertiende eeuw na Christus absoluut de moeite waard. Ook zijn er in het plaatsje nog drie middeleeuwse poorten te vinden: sporen uit het rijke verleden van dit bijzondere plaatsje. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ardèche is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje meer dan de moeite waard!
Désaignes

Désaignes bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: