La Garde-Adhémar

La Garde-Adhémar is een prachtig plaatsje, dat ongeveer twintig kilometer ten zuiden ligt van de grotere plaats Montélimar, in het departement Drôme. Het dorpje ligt op een heuvel, waardoor het een prachtig uitzicht biedt over de omgeving. La Garde-Adhémar

Geschiedenis van La Garde-Adhémar

De locatie van dit plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk lag het dorpje echter niet op de heuvel waar het nu op ligt, maar aan de voet van deze heuvel. In de elfde eeuw na Christus werd er een klooster gebouwd in het plaatsje, dat inmiddels was uitgegroeid tot een belangrijk bolwerk van de familie van Adhémar. In de dertiende eeuw na Christus besloot men het dorpje te verplaatsen. Men besloot het dorpje te verplaatsen naar de top van de heuvel, omdat deze plek veel beter te verdedigen was. In de zestiende eeuw na Christus werd er zelfs een kasteel bij het plaatsje gebouwd, wat het aanzien van dit plaatsje nog maar eens bevestigde. Dit kasteel werd echter bijna volledig vernietigd tijdens de Franse Revolutie. Vandaag de dag staat er nog slechts een oude toren van het kasteel overeind, die doet herinneren aan de rijke geschiedenis van La Garde-Adhémar.

La Garde-Adhémar vandaag de dag

Vandaag de dag staat La Garde-Adhémar bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Drôme. Volgens velen behoort het plaatsje zelfs tot de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk. Het is dan ook niet voor niets dat La Garde-Adhémar op de officiële lijst van ‘Les plus beaux villages de France’ staat. Wanneer u dit plaatsje bezoekt zult u al snel de conclusie trekken dat dit niet meer dan terecht is. De combinatie van haar prachtige oude gebouwen en middeleeuwse straatjes, plus het prachtige uitzicht over de omringende omgeving maken van La Garde-Adhémar een plaatsje dat meer dan de moeite waard is om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Drôme.
La Garde-Adhémar

La Garde-Adhémar bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: