La Motte-Chalancon

La Motte-Chalancon is een leuk plaatsje dat in de vallei van de rivier l’Oule ligt. Het plaatsje, dat bekend staat om haar prachtige straatjes en haar charme, behoort volgens de kenners tot de leukste plaatsjes in het departement Drôme.

Geschiedenis van La Motte-Chalancon

Uit verschillende onderzoeken en archeologische vondsten is gebleken dat de omgeving van het hedendaagse plaatsje al tijdens de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Bij het plaatsje zijn sporen gevonden van een Romeinse villa. Dit doet vermoeden dat het plaatsje ten tijde van de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk is ontstaan. La Motte-Chalancon heeft zich door de eeuwen heen vrij rustig ontwikkeld, maar haar geschiedenis kent een zwarte bladzijde. Zo werd het plaatsje tijdens de Godsdienstoorlogen geplunderd en werden haar inwoners afgeslacht door de Hugenoten. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van La Motte-Chalancon is het plaatsje er in de loop der eeuwen in geslaagd om haar historische karakter te behouden.

La Motte-Chalancon vandaag de dag

Vandaag de dag is La Motte-Chalancon een van de meest charmante dorpjes in het departement Drôme. In dit leuke plaatsje kunt u gerust een uurtje wandelen door haar mooie straatjes. Ook een bezoekje aan haar kerk, dat op het hoogste punt van het dorpje ligt, is de moeite waard. In het plaatsje zijn enkele gezellige restaurants te vinden, waar u tijdens de warme zomerdagen kunt genieten van een verkoelend drankje. Op enkele kilometers afstand van dit leuke dorp vindt u een prachtig zwemmeer waar jong en oud de warme dagen door kunnen brengen. Dit plaatsje en haar directe omgeving is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Drôme. Zo behoren onder meer uitstapjes naar de grotere plaats Nyons, dat bekend staat om haar olijfolie, of een bezoekje aan Crest met haar middeleeuwse toren tot de mogelijkheden. Ook een bezoekje aan Die, waar de heerlijke Clairette de Die vandaan komt, is de moeite waard!
La Motte-Chalancon

La Motte-Chalancon bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Drôme zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: