Labeaume

Labeaume is een bijzonder plaatsje in het departement Ardèche. Het plaatsje is nagenoeg volledig opgebouwd van stenen uit de rivier. Labeaume ligt ingesloten tussen drie rivieren: de rivier Ardèche, de rivier Beaume en de rivier Ligne. Het plaatsje ligt ongeveer vier kilometer ten westen van de grotere plaats Ruoms. Labeaume

Geschiedenis van Labeaume

Het gebied rondom het plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er rondom het plaatsje maar liefst 142 hunebedden gevonden, die in Frankrijk dolmens worden genoemd. Op geen enkele andere plek in Frankrijk is er een dermate hoog aantal dolmens gevonden. Ook zijn er verder in de regio onder meer speerpunten gevonden en vormen de indrukwekkende grotschilderingen in de grot van Chauvet hét bewijs dat dit gebied al sinds de prehistorie bewoond is geweest. Het plaatsje Labeaume heeft niet zo’n uitgebreide geschiedenis als andere plaatsen in het departement Ardèche. Dit komt omdat het dorpje door de eeuwen heen erg afgelegen lag. Wel heeft het plaatsje evenals de grotere plaatsen in dit gebied te maken gehad met de gevolgen van de Pest, en de vernietigende gevolgen van de Godsdienstoorlogen. Ondanks deze rumoerige periode heeft het plaatsje Labeaume haar oorspronkelijke karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Labeaume vandaag de dag

Vandaag de dag staat het plaatsje Labeaume bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Ardèche. Het plaatsje is onder meer bekend vanwege haar strandjes aan de rivier Beaume. In het plaatsje zelf, dat met recht een kunstenaarsdorpje genoemd kan worden, kunt u genieten van de vele mooie oude gebouwen en smalle straatjes. Aan het kerkpleintje kunt u genieten van een heerlijk verkoelend drankje tijdens de warme zomerdagen. Vanuit het dorpje lopen meerdere wandelroutes door de omgeving. Tijdens uw wandeling komt u langs verschillende dolmens in dit gebied. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Ardèche is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje absoluut de moeite waard!
Labeaume

Labeaume bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in de Ardèche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: