Le Grand Bornand

Le Grand Bornand is een leuk skidorpje in het departement Haute-Savoie. Het plaatsje ligt op een hoogte van 952 meter, ongeveer dertig kilometer ten oosten van Annecy en is een geliefde vakantiebestemming voor wintersporters.

Geschiedenis van Le Grand Bornand

Het plaatsje zou al vroeg in de geschiedenis bolwerk zijn geweest van een belangrijke adellijke familie. Dit bolwerk zou de toegang tot de historische provincie Faucigny hebben bewaakt. Zo zou er sprake zijn geweest van meerdere verdedigingsmuren. In de zestiende eeuw was er sprake van een klein plaatsje, dat zich relatief anoniem doorontwikkelde. Vanaf het begin van de twintigste eeuw groeide het gebied rondom het plaatsje uit tot een populaire bestemming voor wintersporters. In 1923 werd de eerste lokale ski club opgericht en door de jaren heen wisten steeds meer wintersporttoeristen Le Grand Bornand te vinden. In 1930 werd de bouw van verschillende rodelbanen en bobsleebanen afgerond en in 1946 opende men de eerste skilift. Sindsdien is Le Grand Bornand uitgegroeid tot een van de leukste wintersportplaatsjes in dit gedeelte van Frankrijk.

Le Grand Bornand vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag is Le Grand Bornand een geliefde wintersportbestemming. Ook tijdens de zomermaanden is dit plaatsje echter leuk om te bezoeken. Door de eeuwen heen heeft het plaatsje namelijk zijn historische karakter weten te behouden. Tijdens uw bezoek aan dit plaatsje kunt u onder meer de mooie kerk bezoeken. Verder zijn er verschillende gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes te vinden. In de directe omgeving van het plaatsje kan naar hartenlust gewandeld worden in de prachtige natuur. Zo zijn er verschillende prachtige wandelroutes uitgezet. Ook aan uitdagende fietsroutes is er geen gebrek. Dit mooie plaatsje is dan ook een prima vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers!

Le Grand Bornand bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje in het departement Haute-Savoie zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Savoie ook interessant: