Mirabel-aux-Baronnies

Mirabel-aux-Baronnies is een oud plaatsje in het departement Drôme, met een rijke geschiedenis. Het plaatsje ligt tussen de grotere plaatsen Nyons en Vaison-la-Romaine. Volgens de kenners behoort dit plaatsje tot de mooiste plaatsjes in de Drôme.Mirabel-aux-Baronnies

Geschiedenis van Mirabel-aux-Baronnies

Op de locatie van dit bijzondere plaatsje lag vroeger de hoofdstad van een keltische stam. Zo rond deze tijd werd er een hoge toren gebouwd op de locatie van het plaatsje. Deze toren werd Turris Mirabellum genoemd en men vermoed dan ook dat de hedendaagse naam van het plaatsje hiervan is afgeleid. Het plaatsje kreeg in de veertiende eeuw te maken met de vernietigende gevolgen van de Godsdienstoorlogen. Zo werd het plaatsje nagenoeg in haar geheel geplunderd. Ook had het plaatsje tot aan het jaar 1348 een Joodse wijk. Omdat men dacht dat de Joden de Pest veroorzaakten, werden de inwoners van deze wijk vermoord of verjaagd en werden hun huizen met de grond gelijk gemaakt. Na de Godsdienstoorlogen kwam Mirabel-Aux-Baronnies onder protestants gezag te staan. Als gevolg hiervan werden zowel het kasteel van het plaatsje als haar verdedigingsmuren ontmanteld. Ondanks haar turbulente geschiedenis, heeft het plaatsje Mirabel-aux-Baronnies haar oorspronkelijke karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Mirabel-aux-Baronnies vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit plaatsje bekend als een van de leukste plaatsjes in het departement Drôme. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omringende wijngaarden. Wanneer u door het plaatsje heen wandelt waant u zich zo in de middeleeuwen. Zo kunt u de ruïnes van het oude kasteel en enkele overblijfselen van een wachttoren en de oorspronkelijke verdedigingsmuur bezichtigen. Voor een leuke wandeling door de mooie straatjes van dit plaatsje kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Op verschillende pleintjes komt u prachtige fonteinen tegen. Dankzij de vele mooie bloemen, platanen, smalle straatjes en prachtige oude gebouwen is Mirabel-aux-Baronnies een plaatsje dat u absoluut eens bezocht moet hebben.

Mirabel-aux-Baronnies bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk