Mollans-sur-Ouvèze

Mollans-sur-Ouvèze is een prachtig plaatsje dat nagenoeg op de grens ligt van de departementen Drôme en Vaucluse. De plaats ligt ongeveer tien kilometer ten zuiden van Buis-les-Baronnies en twintig kilometer ten zuiden van Nyons. Mollans-sur-Ouvèze ligt vlakbij de Gorges du Toulourenc en ook de indrukwekkende Mont Ventoux is prima bereikbaar vanuit deze plaats.

Geschiedenis van Mollans-sur-Ouvèze

Het plaatsje kent een zeer rijke geschiedenis, die teruggaat tot aan de tiende eeuw na Christus. Het vermoeden bestaat echter dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er in de omgeving prehistorische werktuigen gevonden. Mollans-sur-Ouvèze maakte deel uit van de baronie van Mévouillon. De plaats vervulde een belangrijke rol in de Middeleeuwen. Waar de plaats vandaag de dag op de grens van de departementen Drôme en Vaucluse ligt, lag de plaats vroeger op de grens tussen het Comtat Venaissin en de Dauphiné. Vanwege de strategische ligging werd het plaatsje volledig ommuurd en werden er twee kastelen gebouwd. Ondanks de vele verdedigingswerken werd het plaatsje tijdens de Godsdienstoorlogen afwisselend bezet door de katholieken en hugenoten. Ondanks deze rumoerige periode heeft het plaatsje door de eeuwen heen haar charme behouden.

Mollans-sur-Ouvèze vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag torent een van de twee oorspronkelijke kastelen boven het plaatsje uit. Het plaatsje staat bekend om haar mooie oude gebouwen en smalle, middeleeuwse straatjes. Het is dan ook niet voor niets dat Mollans-sur-Ouvèze volgens de kenners tot een van de mooiste plaatsjes in deze streek behoort. Voor een uitgebreide wandeling door dit plaatsje kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Van het mooie kasteel tot aan de middeleeuwse brug en de prachtige fontein ‘Au Dauphin’; in dit plaatsje is veel moois te zien. Brengt u uw vakantie door in het departement Drôme of in de Vaucluse? Dan is een bezoekje aan dit prachtige middeleeuwse plaatsje meer dan de moeite waard!
Mollans-sur-Ouvèze

Mollans-sur-Ouvèze bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: