Montbrun-les-Bains

Montbrun-les-Bains is een plaatsje gelegen in het departement Drôme, ongeveer twaalf kilometer ten noorden van Sault. Het dorpje is omgeven door lavendelvelden en is beroemd vanwege haar thermen.Montbrun-les-Bains

Geschiedenis van Montbrun-les-Bains

De Vaucluse werd al relatief vroeg in de geschiedenis bewoond. Hiervoor zijn verschillende archeologische aanwijzingen gevonden. Zo is er, in een grot in de nabijheid van het hedendaagse plaatsje een onderkaak gevonden waarvan wordt verondersteld dat dit de oudste menselijke vondst is in de Provence. Ook zijn er veel overblijfselen gevonden uit de tijd dat de Romeinen heersten over dit gebied. Zo zijn er onder meer altaren en munten gevonden. Na de val van het Romeinse Rijk nam de onrust in de regio toe. Daarom trokken bewoners vanuit de omgeving naar de hoge rots waar het plaatsje Montbrun-les-Bains op ligt. Door de eeuwen heen ontstond er een klein dorpje op de rots. Vanwege de strategische ligging van het plaatsje werden er verschillende verdedigingswerken aangelegd. Montbrun-les-Bains vergaarde vanaf de zestiende eeuw na Christus veel bekendheid vanwege haar bronnen. Zo werd er in het jaar 1865 een thermaal oord gebouwd. Tot op de dag van vandaag zijn de thermale baden bij het plaatsje geopend voor bezoekers.

Montbrun-les-Bains vandaag de dag

Vandaag de dag zijn het echter niet alleen de thermale baden die dit dorpje zo aantrekkelijk maken onder vakantiegangers. Het plaatsje heeft haar middeleeuwse karakter goed weten te behouden. Dit betekent dat u in dit dorpje heerlijk door de oude, middeleeuwse straatjes kunt wandelen. De combinatie van de leuke straatjes, de mooie huizen en de ruïne van het kasteel op de top van de rots, maken van Montbrun-les-Bains een van de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk. In het dorpje worden in de zomermaanden op wekelijkse basis traditionele Provençaalse markten georganiseerd, waar u aan het juiste adres bent voor regionale producten. Montbrun-les-Bains is gunstig gelegen ten opzichte van interessante bezienswaardigheden zoals de Romeinse opgravingen in Vaison-la-Romaine, de Mont Ventoux en de Gorges de la Nesque. Ook zijn andere leuke dorpjes als Sault, Bédoin, Malaucène en de mooie plaats Vaison-la-Romaine goed bereikbaar. Montbrun-les-Bains is met andere woorden een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Vaucluse.
Montbrun-les-Bains

Montbrun-les-Bains bezoeken?

Wilt u dit prachtige middeleeuwse plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk