Montélimar

Montélimar is een stad gelegen in het departement Drôme. De stad wordt ook wel de ‘Poort naar de Provence’ genoemd. De stad is gelegen het het midden van de vallei van de Rhône. De stad ligt onder andere in de nabijheid van de Gorges de l’Ardèche en de Vercors.

Montélimar

Geschiedenis van Montélimar

Uit  opgravingen blijkt dat de omgeving rond deze plaats al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond werd. Er zijn vuurstenen opgegraven waarvan wordt aangenomen dat deze stammen uit 50.000 jaar voor Christus. Tijdens de tijd van het Romeinse Rijk werd de stad als zeer belangrijk beschouwd. Dit heeft waarschijnlijk te maken gehad met het feit dat de stad gelegen was aan de zogenaamde Via Agrippa. Dit was een netwerk van Romeinse wegen in Romeins Gallië, opgericht door Agrippa, een Romeinse generaal. De Romeinen breidden de stad uit met verschillende gebouwen, als een forum, een tempel en verschillende publieke baden. Bovendien werden er aquaducten aangelegd waarmee de stad van water werd voorzien.
Er is weinig bekend over Montélimar gedurende de Middeleeuwen. Voor zover bekend is de regio rondom de stad meerdere malen van eigenaar verwisseld.

Montélimar vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze stad wereldwijd bekend als de stad van de nougat. Deze lekkernij komt oorspronkelijk uit deze omgeving . In de stad bevindt zich het museum van bonbons en nougat. Hier kunnen bezoekers zich  laten informeren over deze lekkernijen. Ook zijn er nog vele sporen zichtbaar uit het verleden, voornamelijk uit de Romeinse tijd. Ook de oude binnenstad van Montélimar is de moeite waard om te bezoeken. Zo zijn er niet alleen mooie oude gebouwen, maar ook talloze winkeltjes en restaurants. Hoewel de meeste toeristen Montélimar zullen kennen als de stad waar je langs rijdt op weg naar het zuiden, is Montélimar de moeite waard om eens te bezoeken.

Noga uit Montélimar

Montélimar bezoeken?

Zelf deze mooie stad verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: