Naves

Naves is een piepklein, middeleeuws dorpje in het departement Ardèche.Naves Het dorpje staat bekend als een van de mooiste dorpjes in de regio en om de mooie middeleeuwse straatjes en gebouwen. Het dorpje Naves maakt officieel deel uit van het grotere plaatsje Les Vans, maar ligt een paar kilometer ten westen van de laatstgenoemde plaats.

Geschiedenis van Naves

Over de geschiedenis van dit kleine dorpje is niet heel veel bekend. De ligging van het dorpje, bovenop een rots, doet vermoeden dat men deze locatie al strategisch belangrijk beschouwde. Vanaf de rots kon men de vijand al van ver aan zien komen. In de twaalfde eeuw werd er op deze rots een kasteel gebouwd, waarvan vandaag de dag nog slechts enkele overblijfselen zichtbaar zijn. Het dorpje kende zijn hoogtepunt in de negentiende eeuw toen het profiteerde van de zijde-industrie. In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd het dorpje grondig gerenoveerd, waarbij het historische karakter behouden is gebleven.

Naves vandaag de dag

Hoewel het dorpje Naves relatief klein is, is een bezoekje aan dit mooie dorpje absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Ardèche. Het dorpje heeft haar middeleeuwse karakter door de eeuwen behouden, wat wel blijkt uit de prachtige middeleeuwse straatjes, gewelfde steegjes en oude gebouwen. Wanneer u dit plaatsje bezoekt is het de moeite waard om de kleine Romaanse kerk eens te bezichtigen. Zo kunt u onder meer de mooie klokkentoren van zandsteen bezichtigen. Ook kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Voor een uitgebreide, rustige wandeling door dit kleine dorpje kunt u een uur tot anderhalf uur de tijd nemen. Wanneer u een liefhebber bent van karakteristieke, charmante plaatsjes is een bezoekje aan Naves in Ardèche een echte aanrader!

Naves bezoeken?

Wilt u dit prachtige dorpje in het departement Ardèche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: