Oingt

Oingt is een mooi plaatsje in het departement Rhône. Het plaatsje ligt ongeveer veertig kilometer ten noordoosten van de grote stad Lyon. Oingt staat bekend als een van de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk en behoort dan ook tot de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’.

Geschiedenis van Oingt

De geschiedenis van het plaatsje begint tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Op de locatie van het plaatsje was door de Romeinen een militair fort gebouwd, dat een belangrijke Romeinse route moest bewaken. de aanwezigheid van het plaatsje op deze locatie werd voor het eerst vermeld in een historisch document uit het jaar 1093. In de dertiende eeuw werd er een burcht gebouwd bij dit plaatsje. Ondanks de aanwezigheid van deze burcht werd het plaatsje volledig vernietigd tijdens de Godsdienstoorlogen. Niet veel later volgde de Pestepidemie, waardoor een groot deel van de bevolking om het leven kwam. Eeuwenlang zag het er naar uit dat het plaatsje voorgoed verloren was gegaan. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw hebben er echter talloze herstelwerkzaamheden plaatsgevonden waardoor het plaatsje grotendeels tot zijn oorspronkelijke staat is hersteld.

Oingt vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Rhône en een liefhebber bent van charmante plaatsjes, is een bezoekje aan dit mooie plaatsje absoluut de moeite waard. Ondanks de turbulente geschiedenis van het plaatsje is men er in geslaagd om het dorpje op een prachtige wijze te herstellen. Het plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreide wandeling kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Uw bezoek aan dit mooie plaatsje is niet compleet zonder ook de Tour d’Oingt bezocht te hebben. Deze toren uit de twaalfde eeuw maakte deel uit van het kasteel waar de heren van Oingt woonden. Vanaf deze mooie toren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje en de omgeving!

Oingt bezoeken?

Wilt u dit schitterende plaatsje in het departement Rhône zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Rhône ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk