Pont-en-Royans

Pont-en-Royans is een plaatsje gelegen in het departement Isère, nabij het natuurpark Vercors. Het plaatsje ligt op de plaats waar de rivieren Bourne en Vernaison samenvloeien. Pont-en-Royans

Geschiedenis van Pont-en-Royans

Op de locatie van het huidige dorpje bevond zich in de middeleeuwen een oversteekpunt via welke men de rivier Bourne over kon steken, om zo het plateau van de Vercors te bereiken. Volgens de archieven van de Dauphiné was deze oversteekplaats zo belangrijk dat hier maar liefst drie kastelen zijn gebouwd. Van deze drie kastelen hebben enkel de resten van een kasteel de tand des tijds min of meer doorstaan. Ook ontstond er een klein plaatsje aan de oever van de rivier, dat de naam Pont-en-Royans kreeg. Ondanks het feit dat het plaatsje op een bijzonder belangrijke locatie lag, kwam het plaatsje pas in de zestiende eeuw na Christus echt tot bloei, dankzij de intensieve houthandel waarmee het plaatsje grote rijkdom vergaarde. Hierdoor maakte het plaatsje een voortvarende periode door, waardoor het kon uitgroeien tot het mooie plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Pont-en-Royans vandaag de dag

Vandaag de dag is Pont-en-Royans bekend vanwege de hangende huizen aan de oevers van de rivier. Ook is dit plaatsje aantrekkelijk vanwege de dicht tegen de rotswand aangebouwde huizen en vanwege de prachtige oude, smalle straatjes. Wanneer u door dit dorpje loopt zult u begrijpen waarom Pont-en-Royans volgens velen tot de mooiste dorpjes in het departement Isère behoort. Het plaatsje zelf herbergt meerdere leuke bezienswaardigheden, zoals het Musée de l’Eau et la pêche, oftewel het museum van het water en de visserij. Ook de oude feodale toren van het kasteel is de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de top van deze toren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje en de omringende omgeving. Voor een bezoek aan dit leuke dorpje kunt u gerust een middag de tijd nemen. Een bezoekje aan Pont-en-Royans is meer dan de moeite waard!
Pont-en-Royans

Pont-en-Royans bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Isère ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk