Ruoms

Ruoms is een plaats gelegen in het departement Ardèche, aan de linkeroever van de gelijknamige rivier, in de regio Rhône-Alpes. Het plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsen in de regio.Ruoms

Geschiedenis van Ruoms

Op de locatie van de huidige plaats , aan de rivier Ardèche, werd in de derde eeuw na Christus een klooster gesticht door monniken van de orde van Cluny. In de tiende eeuw na Christus ontstond er rondom deze abdij een klein dorp, dat al snel uitgroeide tot een belangrijk plaatsje. Dit plaatsje kreeg de naam Ruoms. Men besloot het plaatsje te versterken met een verdedigingsmuur en zeven verdedigingstorens. Zo kon men de inwoners van het plaatsje bijvoorbeeld beschermen tegen struikrovers. Tot aan de negentiende eeuw na Christus vergaarde het plaatsje veel rijkdom door haar bierbrouwerijen. Ook werd het plaatsje steeds bekender bij het grote publiek, mede dankzij haar steengroeven. Onder meer de haven van de plaats Sète is gebouwd met het kalksteen uit deze groeven. Sinds 1967 is het befaamde bier uit Ruoms vervangen door de wijn waar het plaatsje tot op de dag van vandaag bekend van is.

Ruoms vandaag de dag

Vandaag de dag is Ruoms een plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ardèche. In het plaatsje zijn nog vele mooie oude gebouwen uit de vijftiende en zestiende eeuw na Christus te bewonderen. Ook staan delen van de oude stadsmuren en verdedigingstorens tot op de dag van vandaag nog overeind. In het plaatsje zijn verschillende leuke winkeltjes en restaurants te vinden, wat van Ruoms een ideale uitvalsbasis voor een vakantie in de Ardèche maakt. De verschillende leuke bezienswaardigheden in de Ardèche zoals de Gorges de l’Ardèche en de verschillende grotten in de omgeving zoals bijvoorbeeld Aven Marzal, Grotte de la Madeleine en de grot van Saint-Marcel d’Ardèche zijn prima bereikbaar vanuit het plaatsje. Een bezoekje aan dit mooie plaatsje is absoluut de moeite waard.
Ruoms

Ruoms bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in de Ardèche zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: