Saint-Antoine-l’Abbaye

Saint-Antoine-l’Abbaye is een prachtige plaats in het departement Isère. Deze plaats behoort officieel tot de allermooiste plaatsen in heel Frankrijk en maakt dan ook deel uit van de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Saint-Antoine-l'Abbaye

Geschiedenis van Saint-Antoine-l’Abbaye

De geschiedenis van het plaatsje Saint-Antoine-l’Abbaye is nauw verbonden met dat van haar indrukwekkende abdij, die tot op de dag van vandaag hoog boven het plaatsje uittorent. De geschiedenis van het plaatsje begint rond het jaar 1070, toen een lokale edelman naar Constantinopel trok. Deze edelman zou de Oost-Romeinse keizer van wapens hebben voorzien. Als beloning kreeg de edelman relikwieën van de heilige Antonius. In het jaar 1297 werd er een abdij gesticht op de locatie van het plaatsje Saint-Antoine-l’Abbaye, om de relikwieën te huisvesten. Deze aanwezigheid van deze abdij en de verhalen over haar bijzondere relikwieën zorgde er voor dat men van heinde en verre naar de abdij trok. Zo ontstond er al snel een klein plaatsje rondom deze bijzondere abdij. Dit plaatsje groeide uit tot een belangrijke halte op een van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela. Door de eeuwen heen bleef het plaatsje grotendeels bespaard van tegenslag, waardoor Saint-Antoine-l’Abbaye tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk.

Saint-Antoine-l’Abbaye vandaag de dag

Vandaag de dag is Saint-Antoine-l’Abbaye een plaatsje dat meer dan de moeite waard is om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Isère. Dankzij de aanwezigheid van haar indrukwekkende abdij rekent men dit plaatsje tot de allermooiste dorpjes in Frankrijk. Naast haar indrukwekkende abdij staat dit plaatsje ook bekend om haar charmante straatjes en prachtige oude gebouwen. Iedere zomer worden er verschillende festivals georganiseerd in dit plaatsje. Van het heilige muziekfestival in de abdijkerk tot aan een middeleeuws festival met allerlei soorten entertainment, waaronder shows en een markt. Wanneer u dit bijzondere plaatsje zelf bezoekt zult u ontdekken waarom dit plaatsje tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort.
Saint-Antoine-l'Abbaye

Saint-Antoine-l’Abbaye bezoeken?

Wilt u dit bijzondere plaatsje met haar indrukwekkende abdij zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Isère ook interessant: