Saint-Étienne

Saint-Étienne is een stad gelegen in het departement Loire, in de regio Rhône-Alpes. Deze stad behoort tot de vijftien grootste steden in Frankrijk. De stad is bekend om haar designproducten en haar rijke geschiedenis.Saint-Étienne

Geschiedenis van Saint-Étienne

De eerste vermelding van deze stad was in een historisch document uit de middeleeuwen. De stad, vernoemd naar de heilige Étienne, stond in de middeleeuwen bekend als Saint-Étienne de Furan vanwege de rivier Furan die als zijrivier van de Loire langs de plaats stroomde. Ondanks het feit dat de stad in de middeleeuwen minder belangrijk werd geeacht van bijvoorbeeld Lyon, werd er ter verdediging van de stad een grote verdedigingsmuur gebouwd. Toch werd de stad pas echt belangrijk in de zestiende eeuw na Christus, toen de stad uitgroeide tot een belangrijke plaats voor de wapenindustrie. Tijdens de Franse Revolutie werd de stadsnaam zelfs tijdelijk veranderd naar Armeville, wat vrij vertaald ‘wapenstad’ betekent. Tijdens de opkomst van de mijnindustrie groeide Saint-Étienne ook uit tot een belangrijke mijnstad. Vanwege de belangrijke rol die de stad speelde in zowel de wapen- als de mijnindustrie maakte de stad een zeer voortvarende periode door. Zo had de stad in het jaar 1832 nog ‘maar’ 33.064 inwoners, in het jaar 1880 was het inwoneraantal al gegroeid naar rond de 110.000 inwoners.

Saint-Étienne vandaag de dag

Vandaag de dag is Saint-Étienne een grote stad, waar genoeg te zien en te beleven is. Zo kunt u enerzijds naar hartenlust shoppen in het grote stadscentrum met haar talloze winkels. Wanneer u in deze stad bent, is een bezoekje aan de kathedraal Saint-Charles-Borromée absoluut aan te raden. De kathedraal is gewijd aan de heilige Borromée en is een prachtige kathedraal in de neo-Gotische bouwstijl. Saint-Étienne is een prachtige stad, waar u gerust een dag of een lang weekend door kunt brengen zonder u te hoeven vervelen. Een bezoek aan deze prachtige stad is dan ook meer dan de moeite waard!
Saint-Étienne

Saint-Étienne bezoeken?

Wilt u deze mooie stad zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Loire ook interessant: