Saint-May

Saint-May is een prachtig plaatsje op een rots in een kloof dit is uitgesleten door de rivier Eygues. Dit karakteristieke plaatsje ligt ongeveer 24 kilometer ten noordoosten van de grotere plaats Nyons en staat bekend om haar mooie oude gebouwen.

Geschiedenis van Saint-May

De geschiedenis van het plaatsje begint met de stichting van de abdij van Bodon. Deze abdij werd gesticht op een rots ongeveer twee kilometer van het hedendaagse plaatsje. Het plaatsje heette eerst Saint-Mary, wat was afgeleid van de naam van de eerste abt van de abdij van Bobon: Saint-Marius. Dankzij de aanwezigheid van deze abdij ontstond er een klein plaatsje boven de rivier Eygues, op een hoge rots. Hoewel de abdij tijdens de Godsdienstoorlogen nagenoeg volledig werd verwoest, is het plaatsje blijven bestaan. Na verloop van tijd werd de naam van het plaatsje veranderd in Saint-May. Ook gaf het plaatsje haar naam aan de kloof waarin het ligt. Door de eeuwen heen is dit schilderachtige plaatsje er in geslaagd haar historische karakter te behouden. Daardoor is zowel het plaatsje als de kloof waar het haar naam aan heeft gegeven, de Gorges de Saint-May, absoluut een bezoekje waard.

Saint-May vandaag de dag

Vandaag de dag is Saint-May een plaatsje dat u echt eens gezien moet hebben wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Drôme. Dankzij haar prachtige oude gebouwen en smalle, middeleeuwse straatjes waant u zich terug in de tijd wanneer u door dit plaatsje wandelt. In het plaatsje is veel te zien. Van de overblijfselen van haar oorspronkelijke verdedigingsmuur tot aan haar mooie kleine kerkje. Ook kunt u vanuit het plaatsje de ruïnes van de abdij van Bodon bezichtigen. Ook in de omgeving van dit leuke plaatsje valt genoeg te zien en te beleven. Zo behoren bezoekjes aan mooie plaatsen als Nyons en indrukwekkende bezienswaardigheden als Le Rocher du Caire tot de mogelijkheden. Brengt u uw vakantie door in de Drôme? Dan is een bezoekje aan dit mooie plaatsje absoluut de moeite waard.
Saint-May

Saint-May bezoeken?

Wilt u dit prachtige karakteristieke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: